stoineff

Отслабване с 10 килограма за 1 месец: възможна ли е мисията?

Отслабване с 10 килограма за един месец

Зимата е не само период на ваканции и празници с вкуснотии на масата, но и период, в който обикновено качваме килограми. Ето, че настъпва времето, в което вече ни се приисква да облечем любимата си къса пола или рокля, а фигурата ни сякаш не го позволява. Затова машинално си задаваме въпроса дали съществува „бърза помощ“ за сваляне на излишните килограми, някаква супер ефикасна и екстремна формула за отслабване. А отслабване с 10 килограма за месец е напълно възможно, но не си мислете, че методът изключва полагането на каквито и да е усилия. Трай, бабо, за хубост - са казали хората.


Правилен хранителен режим и физически упражнения

Диетолозите неуморно се трудят да измислят нови методи за отслабване, прилагайки свойствата на познати и непознати вещества, които ни помагат да „изгорим“ излишните мазнини. В крайна сметка обаче никой не може да отрече ползите от основните принципи на здравословното хранене. Защото желаното телесно тегло може да се постигне само ако внимателно преразгледате хранителните си навици и увеличите ежедневното си физическо натоварване. И все пак, възможно ли е наистина отслабване с 10 кг за 1 месец?


Защо на толкова много хора не им се получава да отслабнат и да постигнат мечтаната фигура? В повечето случаи те дори не се замислят за ежедневните си хранителни навици, които по един или друг начин нездравословно поддържат наднорменото им тегло. Тези навици не само им пречат да отслабнат, но и значително влошават здравето им.


Без вредни навици

Твърде малко течности. Всеки възрастен човек се нуждае от минимум 2 литра вода дневно, още повече, ако той ще отслабва... Отслабване с 10 килограма за месец, а и по принцип без никакви течности, е трудно постижимо (освен ако не сте заточени на някой остров). Именно водата е тази, която помага на тялото да се отърве от излишното. Така че е време за нов навик, но този път здравословен да изпивате по една чаша вода, най-добре топла и преди всяко хранене.

Последното хранене за деня е късно вечер. Въпреки че много хора твърдят, че не ядат след 18:00 часа, истината е, че повечето вечерят късно в 20:00 или в 21:00 часа. И дори да е лека вечеря, все пак е някакво хранене. Какво да правим обаче, ако силно мечтаем за това отслабване, но в същото време всяка вечер ни мъчи жесток глад? Пробвайте с една чаша айран или чай (билков или зелен). Също може да опитате и с пресен зеленчук, например краставица. За да не огладнявате вечер, хапвайте през деня само, когато сте гладни, а не по часовник.

Неправилно комбиниране на храните. Въглехидратите определено не вървят добре с мазнините. Точно поради тази причина, да включите в менюто си картофи (въглехидрати) със свинско (мазнини) по време на вашата мисия за отслабване, е нелепо.

Не се възползвате от заслужената почивка. Учените припомнят, че между 21:00 и 02:00 часа през нощта, тоест докато спите, в човешкия организъм се произвежда така нареченият хормон на растежа, който сам по себе си участва в разграждането на мазнините. Ето затова и не огладняваме по време на сън. От друга страна, затова и ако си лягаме късно, лишаваме тялото си от този хормон и не му позволяваме да разгради правилно мазнините.


Простичко диетично меню

Освен да съчетава правилно хранителните продукти, които консумира, ако реши да отслабва, човек трябва да е наясно на кои продукти да наблегне и кои да избягва.

Консумирайте повече:
·         зеленчуци: пресни и сготвени (без картофи);
·         плодове: пресни и под формата на сокове (без банани и грозде);
·         варени яйца, зърнени култури и пълнозърнест хляб.

Избягвайте максимално:
·         сладкарските и тестените изделия;
·         солта, захарта и десертите;
·         маслото, сланината и всякакъв вид мазнина;
·         пържените и пушените храни: месо (включително и пилешко);
·         алкохола;
·         сосовете, кетчупа, горчицата.


Повече движение

Уседналият начин на живот пречи на отслабването дори в случай на най-строгата диета. Ако целите отслабване с 10 килограма за месец, постарайте се да преодолеете обездвижването като състояние на тялото си и да се натоварвате физически по-често. Разбира се, не всеки има възможност да се запише веднага на фитнес тренировки. Но всеки би могъл да започне с по-леки натоварвания като се откаже от асансьора и слиза няколко спирки по-рано от автобуса за работа, нарамил раница, пълна с камъчета. А ако към всичко това добавите малко сутрешно и вечерно скачане на въже, спокойно можете да се простите с още 500-600 калории дневно, което бързо ще се забележи като ефект върху бедрата и талията ви.


Противопоказания


Когато си поставяте цел като отслабване с 10 килограма за месец, е важно да сте сигурни, че то няма да е противопоказно във вашия индивидуален случай. Физическото натоварване е противопоказно за хора със сърдечно-съдови заболявания, както и за такива с нарушения в опорно-двигателния апарат. Рязкото отслабване не се препоръчва и за бременни, кърмачки и подрастващи. 

related

новини 5122200370719980682

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item