stoineff

10 думи, които ще ви помогнат да убедите събеседника си

Dialogue

Колкото и да са изтъркани, думите си остават основното средство за общуване, а когато са добре подбрани, могат да постигнат много.


Enterpreneur ни предлага 10 думи, които умело може да използвате във всеки разговор, за да постигнете всичко, независимо дали искате да наложите мнението си или пък се пазарите за цената на нещо.

1. "Защото"

"Защото" е дума-проводник, с която може да обясните вашата мотивация за всяко искане. Психолозите са доказали, че тя може да накара подсъзнателно хората да се съгласят с поставените по този начин искания.

2. "Благодаря"

Едно простичко "благодаря" в началото на разговора може да го започне доста положително. Ще покажете, че уважавате това, което човекът срещу вас прави и ще накарате хората да проявят интерес. Винаги започвайте срещата в офиса с "Благодаря за отделеното време".

3. "Ти"

Когато искат нещо, много хора правят грешката да говорят най-вече за себе си, например казвайки "Аз искам това, защото аз се нуждая от него". Вместо това опитайте да поставите разговора в перспективата на вашия събеседник.

4. "Ако"

"Ако" има особена тежест, защото позволява да разбиете ситуацията до най-основните елементи като посочите потенциалните сценарии. Ако сте се подготвили добре, винаги ще звучите изчерпателно и авторитетно.

5. "Бих могъл"

За разлика от думи като "няма" и "никога", "бих могъл" и "би могло" поддържат разговора позитивен, което е особено важно, когато събеседникът ви има контра теза. Например, "Бих могъл да се заема с допълнителната работа, но бих предпочел да имам повече гъвкавост при изпълнението на задачата".

6. "Ние"

Подобно на "ти", "ние" също премахва фокуса от вас и ви кара да изглеждате по-малко егоцентрични. Вместо това, "ние" създава разбирането, че двете страни в разговора всъщност са част от нещо общо.

7. "Заедно"

"Заедно" работи по същия начин, тази дума създава усещане за сътрудничество и фамилиарност и помага по-лесно да прокарате исканията си. Не пропускайте да посочите взаимните облаги.

8. "Факт"

Тази дума може да ви помогне при убеждаването, само не пропускайте да я подкрепите с доказателства и примери, които сте подготвили.

9. "Открит"

Нормално е да не се съгласявате с всичко, което вашият събеседник казва. Избягвайте обаче да реагирате с "не" и "никога", тъй като това не е продуктивно. Вместо това, кажете че оставате "открити" за нов диалог.

10. "Ще"

С тази дума превключвате в бъдещо време и тя има тежест, защото подсказва за това, което ще се случи след разговора и то с определена степен на сигурност.

related

новини 8387316477777303271

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item