stoineff

Кървав референдум в Барселона: 460 ранени

Повече от 460 души са били ранени днес в безредиците в Каталуния, заяви кметицата на Барселона Ада Колау, цитирана от Ройтерс.


Полицаи за борба с безредиците влязоха в сблъсъци с хора, събрали се, за да участват в забранения от централните испански власти референдум за независимост на областта. "Като кмет на Барселона настоявам незабавно да бъдат прекратени атаките на полицията срещу беззащитното население", се казва в изявление на Ада Колау.


В друго комюнике каталунските здравни служби съобщиха, че са пострадали 465 души, като двама са в сериозно състояние в болница.


Испанската полиция е задържала днес в Каталуния трима души, включително едно непълнолетно момиче, за неподчинение на представители на властта. Данните са на испанското министерство на вътрешните работи, цитирано от Ройтерс и ТАСС. По-рано бе съобщено за един задържан.Референдумът, обявен за незаконен от централното правителство на Испания, от десетилетия насам доведе страната в най-тежката си конституционна криза и издигна страховете от улично насилие като тест за волята между Мадрид и Барселона.

В знак за това как планираният вот е поляризирал страната, хиляди протестиращи демонстранти се събраха в големите градове на Испания, включително в Барселона, за да изразят ожесточената си опозиция срещу опита на Каталуния да се оттегли.

related

Свят 5324466921144886074

Публикуване на коментар

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Акумулатори

Графичен и лого дизайн (gd-8)

Следвайте ни в Google+

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item