stoineff

Кървав референдум в Барселона: 460 ранени

Повече от 460 души са били ранени днес в безредиците в Каталуния, заяви кметицата на Барселона Ада Колау, цитирана от Ройтерс.


Полицаи за борба с безредиците влязоха в сблъсъци с хора, събрали се, за да участват в забранения от централните испански власти референдум за независимост на областта. "Като кмет на Барселона настоявам незабавно да бъдат прекратени атаките на полицията срещу беззащитното население", се казва в изявление на Ада Колау.


В друго комюнике каталунските здравни служби съобщиха, че са пострадали 465 души, като двама са в сериозно състояние в болница.


Испанската полиция е задържала днес в Каталуния трима души, включително едно непълнолетно момиче, за неподчинение на представители на властта. Данните са на испанското министерство на вътрешните работи, цитирано от Ройтерс и ТАСС. По-рано бе съобщено за един задържан.



Референдумът, обявен за незаконен от централното правителство на Испания, от десетилетия насам доведе страната в най-тежката си конституционна криза и издигна страховете от улично насилие като тест за волята между Мадрид и Барселона.

В знак за това как планираният вот е поляризирал страната, хиляди протестиращи демонстранти се събраха в големите градове на Испания, включително в Барселона, за да изразят ожесточената си опозиция срещу опита на Каталуния да се оттегли.

related

Свят 5324466921144886074

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item