stoineff

За колко време се стяга тялото с фитнес?


фитнес програми

Въпрос, който вълнува мнозина и на който съветите в тази публикация дават отговор. Времето за влизане в добра физическа форма зависи най-вече от вашето вътрешно желание и упоритост. За хармонично и стегнато тяло се изисква да промените хранителните си навици и да отделите време за фитнес. За някои може да е мисия невъзможна, но дори с плавна промяна резултатите ще са видими.

Какво ще рече да промените хранителните си навици?
Вероятно се досещате, че ще бъде необходимо да се откажете от някои видове храни в полза на други. Но успокояващото тук е, че няма да се налага да гладувате, дори напротив - чести хранения през около три часа с малки количества здравословна храна, доставяща на тялото ви всичко необходимо за правилното му функциониране.

Фитнес тренировката.
В зависимост от желанията ви - отслабване, стягане, повишаване на мускулната маса - фитнес тренировката ви ще бъде строго индивидуална и съобразена с вашите моментни физически възможности. На тази база трябва да бъде съставена и точна фитнес програма, отговаряща на вашите цели и моментно физическо състояние.

Тренирам, но няма резултати.

Доста често срещана реплика. Каква ли е причината за липсата на резултати и къде най-често се греши? На първо място е хаотичната и немотивирана тренировка, при която упражненията се изпълняват колкото да мине тренировката и да се тагнете във фитнеса.

Говоренето по време на тренировката е "задължително", телефонът не ви оставя на мира. Безцелно обикаляне по уредите, колкото да се подпрете и поседнете за почивка. Завършването на тренировката с леко кардио - с телефон в ръка на пътеката или крос тренажора...

Тези проблемни навици се преодоляват трудно по простата причина, че не сте мотивирани и вършите всичко като по задължение.

Решението.
Решението е вътре в главата ви! На първо време изолирайте всички външни разсейващи ви фактори. Влезте решително в залата и знайте, че сте там, за да тренирате!

Мислете за тренировката. По време на почивката между сериите си представяйте как изпълнявате следващото упражнение. Мислено вдигайте тежестта и не се плашете от тежките щанги и дъмбели. Изпълнявайте стриктно всяко упражнение, като правите връзката с работната мускулатура в главата си и мислено следите движението. Усетете напрежението в мускула, който тренирате.

В момента, в който влезете в залата, оставете телефона си в шкафчето. Забравете за разговорите с приятели, като мотивирано и стриктно следвате фитнес програмата си. Ако се придържате към тези простички правила, колкото и неправилно да се храните, все ще постигнете задоволителни резултати. Но в случай, че се стремите към бързи и видими такива, освен на тренировката, внимание трябва да се обърне и на храненето ви.

Неправилно хранене и вредни хранителни навици.
Забравете за джънк фуудс храните. Избягвайте сладките неща като ги заместите с плодове, зеленчуци, зърнени храни, риба, меса, яйца и млечни продукти. Знайте, че храносмилателната ни система разгражда почти всички видове храни, но на ензимно ниво едни се усвояват напълно, други частично, а трети не се усвояват, като дори забавят метаболизма и предизвикват нежелани реакции.

Ако искате да приемате точните за вас храни и да „отпушите“ метаболизма, съобразете храните, които трябва да приемате с вашата кръвна група. Точно тук е разковничето, и ако пред вас е възниквал въпросът защо дадена диета работи при едни, а при вас не, това е и отговорът – кръвната ви група.

Друг фактор, свързан с неправилното ви хранене е работата, която практикувате. Решението е да си носите в кутии храната за деня, предварително приготвена от вечерта и съобразена с хранителният ви режим.

Изпълните ли горните две условия, резултатите няма да закъснеят.

Не игнорирайте водата. С редовният ѝ прием си гарантирате оптимален електролитен баланс, хидратация на тялото ви, забързване на метаболизма и не на последно място пречистване от токсините.

За изготвяне на индивидуални фитнес програми, без да губите време в лутане между диети и тренировъчни режими, може да се консултирате със Светослав Ковачев, лицензиран фитнес треньор.

related

Спорт 8948574322589878731

Публикуване на коментар

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Акумулатори

Графичен и лого дизайн (gd-8)

Следвайте ни в Google+

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item