stoineff

За колко време се стяга тялото с фитнес?


фитнес програми

Въпрос, който вълнува мнозина и на който съветите в тази публикация дават отговор. Времето за влизане в добра физическа форма зависи най-вече от вашето вътрешно желание и упоритост. За хармонично и стегнато тяло се изисква да промените хранителните си навици и да отделите време за фитнес. За някои може да е мисия невъзможна, но дори с плавна промяна резултатите ще са видими.

Какво ще рече да промените хранителните си навици?
Вероятно се досещате, че ще бъде необходимо да се откажете от някои видове храни в полза на други. Но успокояващото тук е, че няма да се налага да гладувате, дори напротив - чести хранения през около три часа с малки количества здравословна храна, доставяща на тялото ви всичко необходимо за правилното му функциониране.

Фитнес тренировката.
В зависимост от желанията ви - отслабване, стягане, повишаване на мускулната маса - фитнес тренировката ви ще бъде строго индивидуална и съобразена с вашите моментни физически възможности. На тази база трябва да бъде съставена и точна фитнес програма, отговаряща на вашите цели и моментно физическо състояние.

Тренирам, но няма резултати.

Доста често срещана реплика. Каква ли е причината за липсата на резултати и къде най-често се греши? На първо място е хаотичната и немотивирана тренировка, при която упражненията се изпълняват колкото да мине тренировката и да се тагнете във фитнеса.

Говоренето по време на тренировката е "задължително", телефонът не ви оставя на мира. Безцелно обикаляне по уредите, колкото да се подпрете и поседнете за почивка. Завършването на тренировката с леко кардио - с телефон в ръка на пътеката или крос тренажора...

Тези проблемни навици се преодоляват трудно по простата причина, че не сте мотивирани и вършите всичко като по задължение.

Решението.
Решението е вътре в главата ви! На първо време изолирайте всички външни разсейващи ви фактори. Влезте решително в залата и знайте, че сте там, за да тренирате!

Мислете за тренировката. По време на почивката между сериите си представяйте как изпълнявате следващото упражнение. Мислено вдигайте тежестта и не се плашете от тежките щанги и дъмбели. Изпълнявайте стриктно всяко упражнение, като правите връзката с работната мускулатура в главата си и мислено следите движението. Усетете напрежението в мускула, който тренирате.

В момента, в който влезете в залата, оставете телефона си в шкафчето. Забравете за разговорите с приятели, като мотивирано и стриктно следвате фитнес програмата си. Ако се придържате към тези простички правила, колкото и неправилно да се храните, все ще постигнете задоволителни резултати. Но в случай, че се стремите към бързи и видими такива, освен на тренировката, внимание трябва да се обърне и на храненето ви.

Неправилно хранене и вредни хранителни навици.
Забравете за джънк фуудс храните. Избягвайте сладките неща като ги заместите с плодове, зеленчуци, зърнени храни, риба, меса, яйца и млечни продукти. Знайте, че храносмилателната ни система разгражда почти всички видове храни, но на ензимно ниво едни се усвояват напълно, други частично, а трети не се усвояват, като дори забавят метаболизма и предизвикват нежелани реакции.

Ако искате да приемате точните за вас храни и да „отпушите“ метаболизма, съобразете храните, които трябва да приемате с вашата кръвна група. Точно тук е разковничето, и ако пред вас е възниквал въпросът защо дадена диета работи при едни, а при вас не, това е и отговорът – кръвната ви група.

Друг фактор, свързан с неправилното ви хранене е работата, която практикувате. Решението е да си носите в кутии храната за деня, предварително приготвена от вечерта и съобразена с хранителният ви режим.

Изпълните ли горните две условия, резултатите няма да закъснеят.

Не игнорирайте водата. С редовният ѝ прием си гарантирате оптимален електролитен баланс, хидратация на тялото ви, забързване на метаболизма и не на последно място пречистване от токсините.

За изготвяне на индивидуални фитнес програми, без да губите време в лутане между диети и тренировъчни режими, може да се консултирате със Светослав Ковачев, лицензиран фитнес треньор.

related

Спорт 8948574322589878731

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item