stoineff

Екзекутираха показно Петър Христов собственика на Лактима

Показното убийство е извършено посред бял ден в "Манастирски ливади".

49-годишният бизнесмен Петър Христов е застрелян на улица в столичния квартал "Манастирски ливади", недалеч от "Bulgaria Mall". Мъжът е откаран в тежко състояние към ВМА, където по-късно е починал.

Простреляният е Петър Христов, собственик на фирмата за производство на млечни продукти "Лактима".  Стрелбата е станала пред офисa на компанията му. Произведен са общо 8 изстрела като един от куршумите е улучил Петър Христов в областта на гърдите. Личният му шофьор го е закарал във ВМА

Христов е един от най-мабщните предприемачи в България. Родом е от Велико Търново, но живее в София. Бизнесът му дърпа напред по време на управлението на ГЕРБ.
Медиите го спрягат за близък приятел на Цветан Цветанов и Станимир Флоров.



Основната дейност на "Лактима" е производство на мляко и млечни продукти.


 "Компанията е пpaвoпpиeмниĸ нa бившeтo пpeдпpиятиe "Mлeчнa пpoмишлeнocт", ĸoeтo пpeз 1996 г. e пpивaтизиpaнo. Koмпaниятa e eднa oт вoдeщитe в Бългapия в ceгмeнтa нa млeчнaтa пpoмишлeнocт. Πpoизвeждa ĸиceли, пpecни, oвĸyceни млeĸa. Haй-paзпoзнaвaeмият пpoдyĸт e "Aйpян Бaлĸaн", c ĸoйтo дъpжи 75-80% пaзapeн дял в ĸaтeгopия тeчни млeĸa. Фиpмaтa пpoизвeждa пълнa гaмa мacлeнocт нa ĸиceли млeĸa. Πpиxoдитe нa дpyжecтвoтo зa 2016 г. дocтигaт 12.8 млн. лв., ĸoeтo e pъcт oт 18.5% cпpямo гoдинa пo-paнo", съобщава Money.bg.

Петър Христов е роден на 17 ноември 1968 г. в Силистра, израснал е в Самоводене, сочи взитката му в сп. "Мениджър".. Възпитаник на средното сержантско военно училище в Горна Оряховица и Висшето военно училище във Велико Търново. Завършил е пълния курс на обучение със степен магистър по финанси в Свищовската стопанска академия. Член е на Съвета на настоятелите на Великотърновския университет и на консултативния съвет към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. През 2008 г. е удостоен с наградата „Велико Търново” за принос в развитието на града, а през 2009 г. - с на приза „Дарител“ на Националното сдружение на общините. Семеен, има дъщеря и син.

related

новини 6630551618471928868

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item