stoineff

Откриха Росен Ангелов мъртъв с куршум в главата

Откриха Росен Ангелов мъртъв с куршум в главата

Шесторният убиец Росен Ангелов се е прострелял с един изстрел в главата от малокалибрено оръжие.


Мъртвото му тяло е открито в друга вила в местността, която полицията претърсваше четири поредни дни.

Ангелов е предпочел сам да посегне на живота си пред угрозата да прекара остатъка от дните си в килията.

Главният секретар на МВР Младен Маринов потвърди за намерен труп на мъж, но отказа повече подробности докато не бъдат установени резултатите от аутопсията. Това е рутинна практика в действията на МВР докато не приключат лабораторните анализи.

 Главният секретар Маринов лично ръководеше разследването по случая. Той и колегите му работеха денонощно по разкриването на убиеца Росен Ангелов, чиято вина бе установена по безспорен начин с ДНК материал, открит на мястото на кървавата баня. Очаква се МВР да даде брифинг по случая до края на деня.

Неколкодневният денонощен труд на създадения екип от прокурори и разследващи полицаи даде резултат. По категоричен и несъмнен начин шесторното убийство в Нови Искър беше разкрито. Абсолютно категорично е доказано, че извършителят е Росен Желев Ангелов. Това каза на извънредна пресконференция директорът на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов.

От доказателствата по делото е установено, че Ангелов е действал сам, каза още той.

Кой е Росен Ангелов


Той е човек без документи, без собственост, без работа. Прякорът му, даден му от негови близки, е Горският човек. От доказателствата по делото е установено, че е имал връзка с една от жертвите – Кети Кюхова, шест месеца преди убийството.

Родом е от Добричко, но в последните години е живял в района, където е извършено престъплението. Не поддържа контакт с близките си
Ангелов има три присъди лишаване от свобода.

Първата е от две години и шест месеца за кражба на лично имущество. Тя е влязла в сила на 1 юли 1984 г.

Втората е седем години строг тъмничен затвор, постановена на 27 декември 1999 г., след като е признат за виновен за изнасилване, извършено на 2 юли 1997 г. На 2 май 2002 г. обаче той е освободен условно предсрочно.

Третата присъда на Ангелов е от 22 декември 2009 г. за блудство с малолетно момиче, извършено по-рано същата година. Присъдата е осемгодишна, но той не я е изтърпял, защото се е укрил още преди произнасянето ѝ.

На 8 септември 2009 г. Росен Ангелов е обявен за общодържавно издирване. През годините са предприети няколко акции за залавянето му след подадени сигнали, но те не са довели до резултат.

Същевременно Ангелов е обект на разследване и по няколко досъдебни производства – за кражба, обсебване, кражба на ток, извършени през 2004 и 2007 г. Той е обект и на наказателно производство за блудство с малолетно лице, което тече в момента, отчете Сарафов.

Ангелов няма установено психическо заболяване.


Според негов психологически профил, изготвен в затвора, той е хитър, лукав, прикрит, със завишено самочувствие, стреми се да се налага на околните. Интелигентен е и упорит. Характерна за него е латентна конфликтност. Опитва се да прави добро впечатление, но невинаги има ресурси да го поддържа и възможността за неуспех води до раздразнение. Той има нисък праг на социална зрялост.

Поредността на събитията


Според разследващите Кети е била първата жертва. Тя е застреляна в гръб. Останалите са убити, за да се прикрият следите.

След Кети са убити Неделчо, Георги и майката на Кети. Съдейки по нараняванията на двамата мъже, може да се предположи, че те са се опитали да спрат нападателя.

Междувременно Нанси и приятелят ѝ са се качили на втория етажи и са се опитали да се укрият. Убиецът обаче ги е последвал, методично е претърсил всяка стая, разбивайки вратите с крак, и е убил всички, включително и кучето.

След това е взет автомобилът, тялото на Кети е превозено и укрито в кладенеца.

Засега не е ясно колко дълго Ангелов е останал в къщата, но има следи от разместване и опити за почистване след убийството. Опитал се е и да събира и гилзите.

Оръжието на престъплението не е открито, но се знае, че е едно – всички гилзи от местопрестъплението и тези, иззети от дома на Ангелов, са едни и същи.

related

новини 3581092063846942282

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item