stoineff

Може ли Григор Димитров да постигне нещо значимо на предстоящия АТП турнир Мадрид?


Снимка: Официална страница на Григор Димитров във Facebook
Снимка: Официална страница на Григор Димитров във Facebook

С настъпването на месец Май, всички в тенис средите приковават своето внимание върху турнира от АТП Мастърс сериите в Мадрид. Тазгодишното издание на турнира Мутуа Мадрид Оупън предвещава много интересни моменти и изключително голяма конкуренция между топ играчите борещи се за трофея, включително и най-добрия тенисист на България – Григор Димитров.

Намиращия се под номер 5 в световната тенис ранглиста за мъже хасковлия, се колеблива форма от известно време, като демонстрира известен спад от фамозното му представяне и спечелването на турнира на шампионите в Лондон, провел се в края на миналата година. За последно Гришо попадна в топ 3 на най-добрите тенисисти в света през Март месец, когато изненадващо загуби от Фернандо Вердаско още в първия кръг на мастърс турнира в Индиан Уелс, Австралия.

Въпреки това, 26-годишния българин се намира комфортно на пето място при мъжете с общ брой точки 4,635. За справка, четвъртия Александър Зверев има 4,925 точки, докато намиращия се непосредствено след Гришо, аржентинеца Хуан Мартин дел Потро има 4,470. Това означава, че Димитров може да се наслади на известна доза спокойствие при евентуално ранно отпадане на турнира в Мадрид, но това разбира се няма как да е повод за отпускане на хасковлията.

Интересно е да се отбележи, че на Мутуа Мадрид Оупън, Гришо е поставен под номер 4 в основната схема, поради отсъствието на Роджър Федерер, който обяви, че ще пропусне всички оставащи турнира на клей настилка, за да се концентрира върху тези на тревни площи. Логично, това е повече от добре дошло за всички тенисисти, вклюяително и Григор Димитров, които ще вземат участие на турнира в Мадрид с общ награден фонд от 7,190,930 евро.

Пред Григор са поставени, съответно Рафа Надал под номер едно, Марин Чилич – номер две и Александър Зверев поставен под номер три в основната схема. Без съмнение целта на Гришо да достигне колкото се може по-напред в турнира, а защо не и да го спечели, ще е доста трудна, предвид факта, че кралят на клея Надал ще иска да спечели трофея за втора поредна година, след като той триумфира в Мадрид през 2017-та.

Официална страница на Григор Димитров във Facebook
Снимка: Официална страница на Григор Димитров във Facebook


Димитров от друга страна отпадна още в осминафиналната фаза през миналогодишното издание на Мутуа Мадрид Оупън, след като Доминик Тием от Австрия го обърна в интригуващ мач. Най-доброто постижение на българина в този турнир от мастърс сериите обаче си остава достигането до четвъртфиналите през вече далечната 2015-та, когато Гришо се изправи срещу безспорно един от най-трудните му съперници, а именно Рафа Надал, който го отстрани в два сета.

Не е тайна, че двубоите между тях двамата почти винаги приключват с победа за испанеца, като Григор има само една победа от 11 изиграни срещи с Надал. Ако говорим за залози за срещи, които имат солидна информация от https://extra.bet365.com/news/bg, то определено предходните сблъсъци между Рафа и Гришо показват явното превъзходство на настоящия номер едно. Естествено и коефициента за победа на Надал при евентуална среща на българина с испанеца в Мутуа Мадрид Оупън би бил доста нисък, показващ по-големия му шанс за успех.

Дали хасковлията все пак ще успее да повече точки в актива си за световната ранглиста или отново ще станем свидетели на преждевременно отпадане в ранните етапи на турнира? Съдейки по представянето на Гришо от началото на годината, шанса му за спечелване на турнира вероятно е малък, но той е доказвал не веднъж, че може да поднася изненади, точно когато никой не очаква това от него.

related

Спорт 5828779048647720925

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item