stoineff

Значението на училищните мебели за учебната среда

Училищните мебели и оборудване

Училищните мебели и оборудване имат голямо значение за учебната среда в класната стая. 

Като учител или ръководен фактор в училище, вие може рядко да си задавате въпроса до каква степен обзавеждането на ученическите статии имат влияние за училищната среда и дали това повлиява усвояването на знания от децата. Учителите обаче са длъжни да се питат този въпрос и при необходимост да се консултират с ръководството на училището, за да може интериорът на стаите да се подобри. Това трябва да стане поради някои причини, които са свързани със значението на училищните мебели спрямо учебната среда в клас.

Известният американски психолог Курт Левин много пъти е споделял, че училищното обзавеждане има голямо значение за резултатите на учениците в клас, като също така повлиява техните индивидуални характеристики и е от значение за поведението им. Ако се замислите разбира се, че учениците ще се държат много по-добре, когато в класната стая е комфортно и те се чувстват уютно. Няма как да бъде иначе, тъй като така те се чувстват обгрижвани и виждат, че се мисли за тях. Ако обаче децата учат в по-стари класни стаи, където училищните мебели са от преди десетина години, то няма как да не се стига по-често до конфликтни ситуации, а и вниманието им ще бъде в друга посока, а не да слушат учителя и да участват в учебната дейност.

Има училищни мебели на ниски цени, но те трябва да са подредени по начин, който позволява на учителя да общува наравно с всички ученици. В класните стаи често учениците на първите чинове получават по-голямо внимание. От една страна пък те слушат повече и участват в учебния процес, докато тези деца на задните чинове сякаш са изключени от процеса. Учителят трябва да подреди училищните мебели така, че да може спокойно да има достъп до задните чинове и често да ходи при децата в задната част на стаята. Също така може да се направи и по-модерна подредба на стаята, в която чиновете са разместени и децата имат повече близост до учителя. С нови учебни мебели това лесно може да се постигне, тъй като те са много лесно подвижни и имате възможност да ги сложите, където сметнете за добре.

Учителят все пак трябва да внимава, когато прави контакт с учениците. Децата трябва да бъдат спокойни, че той не идва да им се кара. Все пак е нужно учителят да спазва нужната дистанция до учениците, за да не ги притеснява. Разбира се с по-доброто училищно обзавеждане това е по-лесно. Вие ще имате в класната стая качествени ученически чинове, които могат да се разместват и учениците на първия чин да не са съвсем близо до техния преподавател.

Училищните мебели са от голямо значение за учебната среда. Старите и надраскани чинове карат децата да се разконцентрират и това отнема от вниманието им в учебния процес. При смяна с ново училищно обзавеждане обаче може да забравите за това. Учителят ще бъде много по-доволен от работата на децата в клас и ще може да контактува с тях относно учебния процес, а учениците ще слушат повече и ще взимат участие по различните въпроси.

related

новини 7734712262383096653

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item