stoineff

Детско столче за кола – аксесоара, който ще запази живота на малките пътници в превозното средство при евентуален инцидент.

Законодателните мерки за обезопасяване на пътниците, возещи се в моторното превозно средство са свързани с употребата на различни пособия и аксесоари. Ако коланът е задължителния детайл за възрастните то столчето за кола, в което да бъде настанено детето по време на движение също има безусловен и още по- задължителен характер. Несъмнено на тези аксесоари не бива да се гледа скептично, тъй като безопасността на хората, които също споделят пътуването с нас е определяща. Независимо дали ще возите детето си два или двеста километра необходимостта от детско столче за кола е отговорност, която ще запази живота и здравето му. Много строги са мерките, които закона предвижда за това децата да бъдат поставени в специални седалки, кошници или столчета. Целта е при евентуален страничен, челен или заден удар на автомобила да се осигури максимална безопасност на возещия се.



Детското приспособление( кошница, столче) за кола се поставя на задната седалка. В зависимост от възрастта тези аксесоари се разпределят в няколко категории, но това не означава, че с навършването на определена възраст на детето трябва да подменяте столчето за кола. По правило тези приспособления са предназначени за лица с височина до 130 см, така че можете да изберете универсално столче за кола, което да използвате когато детето е 3 или на 8 години.
Всяко столче има обезопасителна система, която гарантира, че при рязко спиране на колата или при удар тялото ще остане в максимално статично положение. Така се избягват вътрешни травми и тежки наранявания. Безопасността на децата по време на движение е отговорност на производителите на автомобили, инженерите и създателите на детски столчета и седалки, както и на самите родители. Безспорен факт е, че дете, което не е обезопасено по време на движение, при пътно транспортно произшествие със сигурност би излетяло от колата, като травмите, които ще получи са животозастрашаващи. Затова за да сте спокойни и да се насладите на пътуването използвайте подходяща седалка или кошница за кола.

related

Стоки и услуги 6365655474558563947

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item