stoineff

Как да погасим ипотечния кредит постепенно

Много хора взимат кредити, притиснати от ситуацията и спешността на проблемите. Те не са наясно с какво се занимават, но за момента няма друга алтернатива. Знаят, че взимат едни пари на готово, които ще им потрябват за нещо. Знаят, също така че трябва да ги върнат до определен срок. Промените, които могат да настъпят по време на изплащането на кредита не ги касаят особено. Другояче обаче разсъждават банките. Те държат повече на финансовата страна и по-малко се интересуват от човека.

Банките обичат да си служат с наказателни такси за щяло и за нещяло. Например, ако погасите предсрочно кредита. Самите потребители са подписали някакъв договор и изпълняват задълженията си по него. Повечето хора, които теглят ипотечен кредит, са наясно, че няма да изплатят само главницата по него. Това е нормално имайки предвид големите срокове на тези кредити.

ипотечен кредит

Предварително погасяване на кредита също не се препоръчва. Твърде вероятно е при голяма инфлация парите реално да се обезценят. Ако обаче оставите кредит за да си тече вие ще бъдете защитени от някакви промени на финансовия пазар. Дори от такива процеси, които засягат световните финансови пазари.

Погасяването на кредита предполага някаква финансова култура у човека. Всеки трябва да разбира дългосрочното обвързване с банката при тегленето на ипотечен кредит. И всеки трябва да направи самооценка дали ще може да се справя с един такъв кредит. Пресметнете нещата добре и теглете кредита само ако мислите, че е по силите ви. Когато най-накрая сте решили да теглите кредит, изберете продукта с най-изгодни за вас условия.

След време кредита в България могат да поевтинеят. Но това ще стане, ако влезем в еврозоната или страната се наливат огромни суми за инвестиции. Това би увеличило търсенето на кредити, защото те ще станат по-изгодни.

Не се обвързвайте с кредит, ако смятате че няма да издържите. Това бреме не е за всеки. За него трябва да сме подготвени, иначе можете да имате сериозни проблеми. Винаги се консултирайте, преди да вземете кредит.

Източник: ipotechen-credit.com

related

Стоки и услуги 1347183375492809021

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item