stoineff

Какви мускулни групи можете да тренирате с кростренажор?





Кростренажорът е перфектният фитнес уред за тренировка на почти всички мускули на тялото. Освен това кростренажорът има голямо предимство: можете да  променяте упражненията и движенията и по този начин да тренирате по-слабите мускули или точно тази група, на която искате да наблегнете. Много хора, които предпочитат тренировките в домашни условия използват кростренажор от Спортен склад БГ, тъй като заема малко място и е лесен за употреба.  

Кои мускули се натоварват с кростренажора?

Първият мускул, който се натоварва всъщност е най-важният: сърцето! Както при всеки уред за кардио, кростренажорът кара сърцето ви да заработи по-силно и увеличава силата на свиването, което намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.
Кростренажорът има някои предимства пред стационарното колело – натоварва както долните мускули на тялото (крака, бедра и задните части), така и мускулите в горната част на тялото (ръцете, корема и гърба), и по този начин замества почти всички уреди за корем и преса.
Мускулите се нуждаят от натоварване при извършване на упражненията. Упражнение без никакво натоварване ще има много малко въздействие върху мускулите на тялото, така че не забравяйте да увеличите натоварването на кростренажора, ако искате да тренирате и тонизирате мускулите си. Мускулите, които можете да тренирате на кростренажора са :

Мускулите на долната част на тялото

· Четириглавия мускул, прасците, мускулите на предната и задната част на бедрото се натоварват непрекъснато когато въртите педалите. Можете да натоварите вашите прасци повече, когато въртите педалите назад.


· Глутеалните мускули (седалището), също се тренират, особено когато въртите педалите в обратна посока. Ефективно упражнение за тези мускули, е като държите дръжките в средата и изнесете тялото назад, сякаш искате да седнете, докато държите коленете под ъгъл от 90 градуса.


· Трицепсовите мускули, разположени в задната част на крака, също се тренират по време на въртене.


Мускулите на долната част на тялото, се тренират постоянно, когато използвате вашия кростренажор, докато мускулите на горната част на тялото се тренират повече или по-малко в зависимост от спецификата на тренировката и движенията.

Мускулите на горната част на тялото

·

·Бицепсите и трицепсите, мускулите на предната и задната част на ръцете, се тренират основно, когато активно дърпате или натискате с ръце дръжките на кростренажора и по този начин използвате силата на ръцете си. Когато активно натискате дръжките трицепсът ви се тренира, докато бицепсът ще работи, когато дърпате дръжките.

· Мускулите на гърдите се тренират, когато натискате дръжките.

· Мускулите на гърба се натоварват, когато дърпате дръжките. Много полезно упражнение се състои във въртене на педалите без ръце (без да държите дръжките) за няколко минути

Не се отпускайте с цялата си тежест върху пръстите на краката или предната им част, когато използвате кростренажора. Отпуснете тежестта си на задната част на краката, това ще накара мускулите да работят по-усилено.

related

Спорт 788580021773211209

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item