stoineff

Какъв принтер да си вземем?


Мастиленоструен или лазерен принтер /мултифункционално устройство/ - кой принтер е подходящ за Вас? Ще се опитаме да направим един кратък анализ от наша гледна точка. Правилният избор зависи от Вашите нужди или тези на бизнеса Ви и неговите оперативни изисквания. Като цяло, мастиленоструйните принтери се считат за идеални за домашна употреба, докато лазерните са по-използвани в корпоративния свят. Въпреки това, когато става въпрос за цветен печат, е известно, че мастиленоструйните устройства предлагат по-добро качество. През годините технологиите се развиха бързо и бяха разработени цветни лазерни принтери, които дават все по-добри и по-качествени резултати. Когато избирате е добре да проучете какво може да предложи всеки вид, за да вземете информирано и правилно решение.
Ефективност на разходите. На повечето фирми се налага да отпечатват множество документи в един ден, които могат да включват вътрешни документи и материали за клиенти. В сравнение с мастиленоструйните принтери, лазерните са икономични и ефективни - имат по-ниски разходи за печат на страница. Докато лазерният принтер струва малко повече от мастиленоструйния, фирмите могат да спестят разходи от печат в дългосрочен план. Предприемачите трябва да разберат, че намаляването на дългосрочните разходи е наложително за увеличаване на маржовете на печалбата, поради което лазерните принтери са по-добър избор.
Ефективна скорост. Когато става въпрос за скорост, лазерните принтери са по-добри от мастиленоструйните. В зависимост от размера на принтера, те могат да печатат до 100 страници в минута (ppm), докато мастиленоструйните могат да постигнат максимум 20 страници. Мастиленоструйните принтери създават цифрови изображения, като изпускат мастило на хартия, а лазерните произвеждат цифрови изображения, като лазерен лъч преминава през фотобарабан. Технологията на цветните лазерни устройства е същата, като се отпечатва тонер върху хартията, използвайки топлина.
Качество на разпечатките. При печата на черен текст лазерните принтери са непобедими. Мастиленоструйните са с по-добри цветни разпечатки, предлагащи по-добър цвят и се препоръчват за печат на снимки с висока резолюция, но това е само при условие че се ползват оригиналните консумативи. На повечето такива принтери мастилените глави позволяват да се зареждат до няколко пъти. Преди да купите принтер или устройство е добре да се информирате подробно за цената на консуматива и възможността за зареждане от компетентно лице. Въпреки това, с технологичното развитие е подобрено качеството на цветните лазерни принтери. Те също предлагат добри цветни разпечатки за нормална употреба. Цената на цветните лазерни консумативи е значително по-висока и трябва да имате нагласата за високи разходи.
Живот на продукта. Лазерните принтери издържат по-дълго от мастиленоструйните по отношение на тяхната продължителност на живот. Дори когато не се използват за по-дълго време, лазерните принтери могат да работят безпроблемно, без да се налага редовна поддръжка на тонер касетата. Но при мастиленоструйните, оставени без работа в продължение на няколко дни, мастилената дюза може да засъхне, след което се изисква отпушване и почистване или закупуването на нова мастилена касета.

Най-важният съвет, който трябва да приемете от тази статия е, че трябва да вземете решение според нуждите на вашия бизнес. Ние считаме че трите най-важни критерии при избора трябва да бъдат надеждността, качеството на печат и цената на консумативите.
Разгледайте предложенията на zaofisa.net, където ще намерите лазерни и мастиленоструйни принтери, консумативи за принтери, зареждане на мастилени и тонер касети. Фирмата е с над 15 годишен опит на пазара, с една от основните си дейности - поддръжка и продажба на принтери.
принтер

related

Технологии 2346916841153928990

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item