stoineff

Онлайн кредити и заеми от приятели: последствия и резултати

Нуждата от допълнителни финанси в един или друг момент застига голяма част от хората. В подобна ситуация много от нас биват изправени пред важен избор: да изтеглят кредит онлайн или да помолят приятел за пари на заем. Както всеки казус, и този може да бъде разгледан през няколко перспективи.


credit-online

От една страна стоят фирмите и сайтовете, които предлагат бързи кредити онлайн. 

Това е един от най-популярните начини за набавяне на допълнителни пари бързо и без много сложна документация. Плюсовете на този тип заеми са породени от факта, че кредиторите все пак са лицензирани фирми и отношенията между двете страни са коректно и подробно упоменати в договор. Сключването на законен договор предоставя сигурност и на кредиторите и на потребителите, което от своя страна означава по-голяма защита срещу измами. От друга страна, фирмите за бързи кредити предоставят тази услуга с цел да правят печалба, което в повечето случаи означава, че по изтеглените от вас заеми текат лихви. Разбира се, има и промоционални условия като първи безлихвен заем при тегелене на онлайн кредити до заплата. Въпреки това подобни оферти обикновено са еднократни и при повторно ползване на услугите на кредитора, потребителите трябва да заплатят лихви и допълнителни такси.


Другата възможна опция за бърз достъп до финанси е заемът от приятел.

На пръв поглед това изглежда по-добрият вариант, но заемите от приятели крият и опасности. Вярно е, че в повечето случаи заемите, взети от близки хора, са безлихвени. Също така условията по връщането на заема могат да бъдат много по-гъвкави. От тази гледна точка заемите от приятели превъзхождат онлайн кредитите. Но монетата има две страни. Заемите от приятел могат да се превърнат в сериозен проблем и дори причина за разваляне на отношенията между хората. Ако поради някаква причина не успеете да върнете заем от приятел навреме, е много възможно създалата се ситуация да стане пречка за последващите ви отношения.

Заради такива съображения е изключително важно добре да се обмислят всички възможни опции, преди човек да пристъпи към пускането на искане на заем. В дадени ситуации, като например при желание за закупуване на стока, е по-подходящо да се изтегли онлайн кредит, който в повечето случаи е обвързан с гаранцията на дадената стока. Подобна гаранция невинаги е осигурена за потребители, които плащат накуп.

Друг важен момент е сигурността, която договорът предлага. За съжаление не един и двама са пострадали от нечестни познати, които дават пари на заем, но продължават да искат вноски, дори когато цялата първоначална сума е върната. С оглед на тези съображения потребителите трябва внимателно да преценят от кого биха поискали заем и как този човек би реагирал в бъдеще. Ако нямате желание да смесвате приятелски и бизнес отношения, то тогава тегленето на кредит онлайн е една много добра алтернатива. Ако пък нямате желание да минавате през процес по одобрение и да плащате лихва, помислете за близки и познати, които биха могли да ви дадат пари на заем и за които знаете, че няма да достигнете до момент, в който да развалите отношенията си заради това.

related

Стоки и услуги 7903763534332338016

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item