stoineff

Разширените Вени – Как Се Образуват? Методи за Профилактика и Превенция.



Варикозните вени се наричат още “паякообразни”, “паяковидни”, “мрежоподобни”. Асоциацията с това се дължи на факта, че визуално приличат на мрежата на паяк. Най-често се образуват по време на бременност поради повишеното налягане в долната част на тялото. Върху него падат по-голяма тежест, оказваща по-високо напрежение. Заболяването е характерно за жени от всяка една възраст. Те могат да бъдат не само такива, на които им предстои раждане, но и такива, които се натоварват прекомерно много физически. А също и напълно обездвижените. Така се нарушават процесите по циркулация на кръвта във вените и се повишава артериалното налягане. Може да се каже, че нито претоварването, нито пълната липса на физическа активност са полезни за здравето.

А и не бива да забравяме, че човек прекарва по-голямата част от живота си в изправено състояние. Това повишава налягането на кръвта във вените и те постепенно започват да отслабват. Нарушава се нормалното изпомпване на кръвта към вените и се получава т. нар. “венозен рефлукс”.

По този начин налягането в дълбоките вени на краката се повишава. Което пък води до постепенното разширяване на повърхностните вени. Патологичната промяна на движението на кръвта във вените в обратната посока на движение засяга по-често жени. Но това не означава, че мъжете могат да се чувстват в безопасност. Добре е те също да извършват профилактични мерки. Мнозина се обръщат към био-козметични изделия с натурална формула за по-красиви крака. Такова е гелът с екстракт от ликопен, арника и хмел за по-леко движение NanoVein.

Ако искате да научите още любопитни подробности за разширените вени, четете докрай!

nano vein

Кои Са Симптомите на Варикозно-Разширените Вени?

Повечето хора, които страдат от разширени вени нямат никакви първични симптоми. Което не  означава, че могат да дишат спокойно. Нарушеното артериално изпомпване на кръв от и към крайниците не се издава от самото начало. Най-заплашени от него са тези, които изпитват лек дискомфорт, като усещане за тежест, и същевременно страдат от:

   Затлъстяване;
   Хронични проблеми със сърцето;
   Консумиращите прекомерно голямо количество сол, водещо до задържането на течности в организма;
   Бременните жени;
   Работещите по цял ден в изправено или седнало положение;
   Напреднала възраст;

Разширените вени имат две фази на развиване на заболяването:

1.      Стадий на компенсация: Едва видима проява на паякообразна мрежа по повърхността на кожата на краката. Лек дискомфорт при движение
2.      Стадий на декомпенсация: Наличие на тромби по вените, които имат характерен тъмно- до синьо-лилав цвят. Поява на болка, парещи отоци, липса на възможност за осъществяване на напълно свободни движения. Не са невъзможни и промени по дермата на крайниците, сърбеж по повърхността, т. нар. “усещане за мравучкане” и уголемени и деформирани вени.

11 Бързи Съвета за Справяне с Варикозните Вени

Всеки, който страда от хронична венозна болест, може да се погрижи за предотвратяването на нейната прогресия. Освен традиционното медикаментозно лечение, хората обикновено прилагат и различни био-козметични изделия, подходящи за успокояване на признаците на разширени вени. Такова е и гелът с екстракт от семената на див кестен за благоприятстване на кожата на краката с варикозни вени НаноВейн.

По-традиционните способи за облекчаване на болката, сърбежа и усещането за парене при движение са близки до ума на всеки. Ако вече сте развили варикозно-разширени вени, най-добре се консултирайте с Вашия личен лекар за конкретните мерки, които можете да предприемете. Те не би трябвало да се различават много от успокояващите и облекчаващи практики, описани по-долу.

Ето и 11 бързи съвета за положително въздействие върху кожата и крайниците, страдащи от този проблем:

1.      Движете краката при всяка удобна възможност! Ходенето с умерена крачка действа превантивно срещу развитието на разширени вени.
2.      Поддържайте нормален контрол на теглото: Старайте се да има баланс между броя на приетите и изгорени калории. Ако забележите липсата на такъв, непременно минете на специализиран хранителен режим за поддържане  на форма.
3.      Избирайте обувки с нисък ток и равна подметка: Така ще спомогнете за благоприятстването на хармоничното кръвообращение и свалянето на напрежението в краката.
4.      Старайте се да не се заседявате по-дълго време на едно място в седнало положение: Движението е живот и спомага за правилната поддръжка на тялото и стегнатата фигура във всяка една възраст.
5.      Избягвайте тесните поли, клинове, чорапогащници и панталони: Прекомерно тесните дрехи пречат на правилната циркулация на кръвта в тялото.
6.      Не кръстосвайте кръвта: Това допълнително влошава кръвообращението.
7.      Не излагайте крайниците на пряка слънчева светлина: Затоплящото действие води до разширяване на вените. Не вземайте често горещи вани, внимавйте с плажуването, топли кола маски и сапуни.
8.      Вечерният тоалет може да бъде завършен успешно с хладен душ на краката: Така не само ще стегнете кожата по тях, но и ще се погрижите за хармоничното циркулиране на кръвта.
9.      Масажирайте редовно краката: Така се подобрява цялостното движение на кръвта във венозната система.
10.  Повдигайте краката на високо: Винаги, когато усетите прекомерно напрежение, качвайте крайниците на ниво, по-високо от това на останалата част от тялото. Така ще хармонизирате циркулацията на кръвта.
11.  Не отлагайте посещенията при лекар: Вече пояснихме важността на ранната превенция и третиране за доброто състояние и угледен външен вид на краката.

Нежната Грижа за Краката Спомага за Уверената Стъпка в Живота!

Всеки човек иска да се радва на мобилност, дори и в “най-узряла възраст”. За да го постигнете, трябва да се научите да разпознавате сигналите, които тялото ви изпраща. Доверете му се, когато ви намеква, че нещо не е наред, за да можете да разчитате на него в бъдеще!

related

Стоки и услуги 247192311563059199

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item