stoineff

Хомеопатията и Ушните Инфекции – Може Ли Да Помогне?



Ушните инфекции са не просто дразнещи. Имайки предвид разположението на ушния канал и прилежащите му органи, можем да заключим, че те са риск за здравето. От тях тръгват  безброй зарази и възпаления, които обхващат и увреждат дейността на мозъка. А от там – и на цялото тяло. Тъй като именно този орган отговаря за подаването на правилни сигнали към цялото човешко тяло. Ако той зададе грешните команди, ние придобиваме нарушения в координацията и чувството за ориентация.

Запушването на ушните канали означава, че не просто има риск от развиването на усложнения или бактериална инфекция. Едно от основните ни сетива – слухът – спира да функционира нормално. Което означава, че ние не можем да преценим правилно разстоянията между издаващия звук обект и себе си. Това би могло да създаде потенциално опасна ситуация, ако пресичаме кръстовище по време на натоварен трафик.

Поддръжката и правилната дезинфекция на ушния канал предполага, че сме направили всичко възможно да не страдаме от подобни оплаквания. Никой не иска едно от основните му сетива да бъде в увредено или влошено състояние. Затова и някои хора прилагат различни натурални средства за почистване на ушите. Такова са и био-капките с формула за поддържането на добра хигиена в ушите и благоприятстване на слуха Nutresin Herbapure.

А могат ли изцяло хомеопатичните методи за прочистване на ушните канали да ни помогнат за тяхното почистване? Наистина ли въздействат положително на чувствителната кожа в тази склонна към раздразнения част на човешкото тяло?

Продължете да четете настоящата статия докрай, за да научите отговора.

ushni-infekcii-homeopatia

Работят Ли Хомеопатичните Методи за Почистване на Ушната Мида и Канал?

Скорошно изследване от 1997 г. разделя 131 деца в 2 контролирани тестови групи. То е организирано и проведено от “Международен Журнал на Клиничната Фармакология”(‘International Journal of Clinical Pharmacology’). Те биват назначени на, съответно, хомеопатично и антибиотично лечение. След края на проучването става ясно, че юношите, които са приемали и прилагали билкови и растителни екстракти, се възстановяват по-бързо. При това - с близо ден  до ден и половина по-бързо от другите. Това, обаче, не е единственият довод в полза на хомеопатичното лечение на ушни инфекции.

Друг проект на “Британски хомеопатичен журнал” (‘British Homeopathic Journal’) също сравнява хомеопатичното третиране на инфекции на ушните канали с плацебо-терапия. То се фокусира върху краткосрочните резултати от прилагането на натурални изделия за почистване на ушите. Учените, които го провеждат, стигат до заключението, че участниците  в него, приемащи био-продукти, започват да се възстановяват приблизително 2,4 пъти по-бързо. При това – едва 12 часа след началото на терапията.

Нека да видим, какви биха могли да бъдат различните хомеопатични средства за дезинфекция  и почистване на ушните канали. Повечето от тях се предлагат и като продукти за нанасяне или орален прием и при различни инфекции на ухото.

Ето и техните разновидности:

   Капки за уши;
   Етерични масла за уши;
   Ушни разтвори за нанасяне с памучен тампон или пипетка;
   Таблетки при ушни инфекции за орален прием;

А знаете ли, че …? Инфекциите на ушните канали, мида или вътрешното ухо често засягат вкусовата сетивност на децата. Наблюдавайте внимателно Вашия мъник! Ако той или тя демонстрира недобре развита сетивност по отношение на вкуса на храната, най-добре го заведете при специалист. Следете и за наднормено тегло. Децата с хроничен отит имат навика да страдат и от затлъстяване!

Могат Ли Слушалките на Смартфона Да Ни Разболеят?

С излизането на първия Уокмен, много хора се притесняват, че други ще ги сметнат за антисоциални. Експертите, отговарящи за движението по пътищата, пък предупреждават, че много хора може да се объркат и да пресекат на червено. Това, разбира се, е донякъде вярно. Но много от тези притеснения остават просто фобии.

Има една друга заплаха, идваща от слушалките тип “тапички за уши”. А тя е, че те създават подходящите условия за развиването на ушна инфекция. Повечето хора не се сещат да ги почистват след всяко едно или на всеки няколко носения. По тях полепват различни бактерии и вредни микроорганизми. Те живеят не само в ушните канали и мида, но и в джобовете на якето, дънките, раницата или суитчъра, където често ги прибираме. Старайте се редовно да ги изчиствате с клечка за уши, която е била потопена в кислородна вода. Внимателно остъргвайте количеството мръсотия по тях, за да не прихванете зараза.

Безупречно Чистите Уши Не Създават Грижи!

Ако искате да не се тревожите за състоянието на своя ушен канал, мида и вътрешно ухо, трябва да прилагате профилактични мерки. Те могат да включват промивка с етерични масла. Мнозина се обръщат и към био-средства за дезинфекция на ушите и благоприятстване на кожата по тях с екстракт от подобни благоуханни изделия. Такова са и капките с гардения, карамфил, арган и бадем Нутресин Хербапюр. Който и метод да изберете, не оставяйте грижата за ушите назад!

related

новини бг 463247340025674722

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item