stoineff

Каква пералня е най-подходяща за вашето домакинство?


Пералнята е от изключително голямо значение за всяко едно домакинство – именно заради това и тя  сред първите уреди, които купуваме веднага при влизане в нов апартамент или пък след като сме направили основен ремонт.
Необходимо е се подходи внимателно към закупуването на пералня, за да уточнят параметрите и функциите – само така ще можете да изберете най-подходящия за вас модел. 

Позициониране на пералнята

Като начало, първо трябва да решите къде ще поставите пералнята - в кухнята или в банята. Най-често за кухнята се избират вградени модели, които могат да останат скрити в нишата под кухненския плот. По основните си характеристики те практически не се различават от останалите, като основното им предимство е, че не се налага да ги избирате с дизайн, който да се вписва в общия стил на пространството – те просто няма да се виждат.
Същото важи и за банята – ако инсталирате пералнята под мивката, в някой шкаф или ниша, не е нужно да съчетавате външният й вид с интериора.


Размери на пералнята


Пералните с вертикално зареждане са много подходящи за по-тесни помещения. Размерите на този тип машини обикновено са 85 x 40 x 60 cm, съответно - височина, ширина и дълбочина.

Пералните машини, които са проектирани с предно зареждане са по-разнообразни по форма и размери. Стандартните обикновено са 85 х 60 х 50-63 см, но има и различни модели, например такива, които са по-тесни.
Те могат да бъдат инсталирани и в по-малка баня, тъй като дълбочината им варира от 33 до 60 см. А за места, където се брои всеки милиметър, това е значително улеснение. Друг вариант са компактните перални, подходящи за инсталация под мивката, като по този начин ще разполагате с по-голяма площ в стаята. Още по-интересен е фактът, че сред тесните или малките перални машини могат да се намерят такива, чиито капацитет не отстъпва на стандартните модели.

Капацитет на пералнята


Друг показател, на който трябва да обърнете внимание, е колко килограма пране може да изпере наведнъж. За домакинство, състоящо се от  1-2 души е достатъчен модел, чийто капацитет е 4-5 кг . Колкото по-голямо е семейството, толкова повече трябва да бъде и капацитетът на пералнята. 


peralnia


Скорост на въртене и ниво на шум


Една от основните характеристики  е скоростта на въртене. Максималната стойност в някои модели достига 1800 оборота в минута, но за качествено пране 800 или 1000-1200 оборота са напълно достатъчни . В повечето съвременни перални машини този параметър може да се регулира, като се избере съответната програма. 
Ниво на шум

Важен параметър при избора на пералня е нивото на шума. Тя варира от 49 до 97 dB. Обърнете внимание на този показател, за да сте наясно дали може да използвате пералнята и през нощта. 

related

Стоки и услуги 6448134176020360905

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item