stoineff

Борисов : "ако армията излезе с шмайзерите, няма да е красива работа"

Пет облекчения въвеждаме от днес. Омръзна ми да слушам как някъде облекчават мерки. Питам кое да облекчим още?


Премиерът Бойко Борисов изрази раздразнението си от непрекъснатото питане за това кога ще се разхлабят мерките. Борисов изброи - отварянето на пазарите, премахването на прозореца за влизане и излизане от София, връщането на имунизациите, женските консултации и плановите операции.

Очаква се петък - събота да станат явни резултатите от пътуването по празниците. Едва след това ще се мисли за парковете и градинките, като ще се мисли за допълнителни ограничения - да не се сяда, да не се внася алкохол и др. Проблем следващата седмица ще бъде и с медицинските специалисти, които се заразяват.


Нищо не ни сочи към това да бъдем оптимисти. Броят на заразените и починалите не говори добре. Опасността изобщо не е отминала. Катерим се много стръмно със заразените от коронавриус. Големи групи започват да се разболяват, предупреди Борисов.

Той разкритикува лицемерното отношение на гражданите, които ръкопляскат на медиците вечер, но им било омръзнало да си стоят по домовете: "А тези, които са на първа линия и работят в карантинни условия, с маските, шлемовете, в най-неудобното облекло и като излязат от болницата, се карантинират още 14 дена вкъщи?"


"Аз като добър доктор не мога да предпиша рецептата за отмяна на мерките", отсече Борисов и даде като пример колегата си Борис Джонсън, който вече не е този Борис Джонсън отпреди болестта. "Трябва ли и ние да минем през апаратите и интензивното, за да видим какво е там", ядоса се министър-председателят и повтори няколко пъти, че непрекъснато са умолявали българите да си стоят вкъщи.

Той запита къде е приключил и къде е решен проблемът с коронавируса.


Борисов не предвижда затягане на мерките за празниците по Гергьовден, тъй като това няма да се налага по естествени причини - хората вече ще си останат вкъщи, стреснати от новите случаи на зараза, които се очакват.

По темата за парковете и градините, Борисов заяви, че се мисли, но те се отворят, ако този петък и събота не се вдигне пикът нагоре.

Той се закани, че щяло да има санкции за нарушилите мерките и излезли от София, но "трябвало ли е да си го причиняваме" пита Борисов.

"Нищо не ни сочи към този момент да бъдем оптимисти", отсече Борисов.


"Мерките не сработиха, подиграваха се на полицаите", ядосан е още Борисов и посочи, че до този момент не е използвана армията, за да не се създава психоза, но ако армията излезе с шмайзерите, няма "да е красива работа". Демокрацията си има и права, но си има задължения, категоричен бе премиерът.

related

Политика 2062398018731711588

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item