stoineff

Войната, която се води във вашия мозък

Беше началото на април 2020 г. Ники излезе на улицата. Това, което видя я втрещи.

Хората се страхуваха да не умрат. Едни да не умрат от Коронавирус, други от глад (следствие на рецесията и икономическата криза, която следва).

От какво се страхуваха всички? Защо беше тази истерия? Можеха ли да променят нещо?
Тези хора вече бяха роби. Роби на страха си. Роби на паниката. Крещяха: " Не искаме маски!", "Не искаме, карантина!" Обаче стояха вкъщи. Носеха маски. Защото така им казваше Генералът. Когато някой се изкашля в магазина всички се обръщаха със злоба и страх към него. Като към чумав.
Те бяха победили. Генералите.  Опитаха да ги плашат с тероризъм, опитаха с климатичните промени, сега беше наред заразата. Както беше модерно да я наричат COVID -19.

Ники искаше да ги попита: "Мислите ли, че можете да избирате, как да умрете?". Не можете, но е сигурно, че ще умрем. Въпросът е не дали, а кога и как. Дали ще умрем като опитни мишки, или като жалки роби с промити мозъци.

Срещу човечетство се водеше хибридна война. Война, която имаше за цел насаждане на една обсесия у голяма част от човечествово: COVID- 19 - може да ви убие!

Ето как:

- Провеждане на информационни и дезинформационии операции;
- Провеждане на психологически операции;
- Масово използване на кибер атаки за нарушаване на гражданската критичната инфраструктура, военно командване и управление и логистичната поддръжка;
-Конфронтация в областта на дипломацията;
-Финансова и икономическа война;
-Използване на социално психологически и политически аргументи;
- Поведенческа война – целенасочено въздействие върху поведението на големи групи и структури в противостоящата страна, които са потенциални източници на заплаха.

Тази война не се водеше нито по въздух, нито по вода, нито по море... бойните полета бяха - киберпространството и медиите, които имаха за цел да я прехвълят към последното останало свободно място - вашият мозък.

related

covid-19 4638076604653696550

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item