stoineff

Пътя На Рафаел Надал До 4-тата Му Титла От Ю Ес Оупън







Рафаел Надал несъмнено е един от най-великите тенисисти в историята на спорта, благодарение на забележителните му постижения на корта. От както испанеца носещ прозвището "матадора" проби в мъжкия тенис през 2001-ва година той е успял да спечели над 120 милиона долара от наградни фондове, което го нарежда на трето място в общата класация. Също така, Надал има над 80 спечелени титли в своята бляскава кариера, като 19 от тях са от серията голям шлем.

Именно титлите от големия шлем са най-значимими и престижни в света на тениса, като единствено Роджър Федерер е ставал шампион повече пъти от Рафа в историята. И докато Ролан Гарос безспорно е най-успешния турнир от голям шлем за Надал, той се представя страхотно и на Откритото Първенство на САЩ, където има общо 4 спечелени титли. Последната от въпросните 4 трофея за родения на остров Майорка тенисист дойде през 2019-та, когато той записа изключително драматична победа във финалния сблъсък срещу руснака Данийл Медведев.

Началото на финала обаче бе далеч от драматично, като първите два сета се развиха по план за матадора, който ги спечели без особени усилия със 7:5 и 6:3. В третия сет обаче сякаш руснака, който елиминира Григор Димитров в предишния кръг се амбицира и съответно сет номер 3 приключи с резултат 7:5 за Медведев. Последва още един сет за Данийл (6:4) и неусетно двубоя навлезе в решителния пети сет, където отново не липсваха драми. След редица шансове за пробив и от двете страни и стоическа игра на Надал, испанеца все пак триумфира в един наистина епичен финал.

Но ако погледнем пътя на матадора към 4-тата му титла от Ю Ес Оупън ще видим, че крайния му успех е напълно заслужен. В първия кръг той се изправи срещу австралиеца Джон Милман, който определено бе далече от фаворитите за спечелване на турнира ако вземем под внимание конкретните тенис залагания. Съвсем очакване Надал се наложи лесно с 6:3, 6:2, 6:2, като във втория кръг испанеца трябваше да се изправи срещу друг австралиец, но с гръцки произход Атанасиос Кокинакис, който обаче се отказа и така Рафа продължи безпроблемно до третия кръг.





Там Надал излезе срещу южнокорееца Хьон Чунг, като матадора отново се справи със своя противник без никакви затруднения след 6:3, 6:4, 6:2. В четвъртия кръг обаче Рафа Надал трябваше да се изправи срещу най-голямото си предизвикателство до момента в лицето на бившия номер 3 света Марин Чилич. В крайна сметка Надал загуби само един сет, като резултата бе 6:3, 3:6, 6:1, 6:2 в полза на испанеца, който се класира за четвъртфиналите. В тази фаза на турнира негов опонент бе аржентинеца Диего Шварцман поставен под номер 20 в основната схема и въпреки надеждите за интересен двубой, Надал взе своето след 6:4, 7:5, 6:2.

След този успех матадора бе съвсем близко до финала, като единственото препятствие пред него бе италианския тенисист Матео Беретини. Една от сензациите на турнира определено успя да затрудни Надал в откриващия сет, който все пак бе спечелен от испанеца с 7:6 (8:6). В следващите два сета обаче нещата станаха много едностранни след 6:4 и 6:1 за матадора, което донесе крайния успех на Рафа над Матео Беретини по пътя си към поредната титла от големия шлем.
И след успеха във финала Рафаел Надал записа името си в историята на мъжкия тенис за пореден път, като той се доближи на само една титла до вечния си съперник Роджър Федерер, който държи рекорда за най-много спечелени титли от серията голям шлем с 20 трофея.

related

Спортни новини 900728076924169734

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item