stoineff

Видове рекламни сувенири


Ефективността на маркетинговата стратегия, основана на разпространението на брандирани рекламни сувенири, отдавна се е доказала в практиката. Правилно подбраният рекламен материал или сувенир се предполага, че ще бъде използван не един път, т.е. клиентът или партньорът ни ще визуализират многократно логото на компанията ни. Тук ще обърнем внимание на видовете материали, използвани за реклама и тяхното значение за бизнеса.

Печатните рекламни материали и неизменната им роля за бизнеса

Една от традиционните и доказали се във времето маркетингови техники безспорно остава печатната реклама. В технологичната ера, в която живеем, печатната реклама би могла да направи чудеса, при това на много добра цена. Кампаниите с печатни материали са често предпочитани поради две основно причини - от една страна, неизменната им роля в представяне мисията, целите и услугите/продуктите на бизнеса, и от друга - такава кампания предполага сравнително евтини рекламни материали. Благодарение на умелото използване на техники, съчетание на графични дизайни, форми и цветове - вашите рекламни брошури, флаери, фирмени календари и прочие печатни реклами, могат да представят фирмата ви по много успешен начин. Днес на пазара се утвърдиха и разнообразни еко рекламни материали, които много често се използват и в рекламните кампании на големи брандове.

Рекламни сувенири за изграждането и поддържането на бранд лоялност

С решението си да включите подаряването на рекламни сувенири във вашата маркетингова стратегия инвестирате в изграждането и поддържането на бранд лоялност. Подаряването на рекламни сувенири следва да бъде направено с мисъл за получателя, като е добре да бъдат взети под внимание следните фактори:
  • практичност и полезност;
  • положителни нагласи и емоция; 
  • модерност. 
Рекламната ви кампания със сигурност ще постигне целта си, ако подаряваните сувенири са рекламни флашки, фирмени тефтери, рекламни запалки или химикалки, въобще всичко, което би могло да отговори на изискването за практичност и полезност в работата на получателя. Някои фирми, залагащи на високи стандарти, държат на лукса и в рекламата, затова и търсенето им е ориентирано към каталози с луксозни рекламни материали. За дългогодишни партньори и/или ключови клиенти можете да направите персонален подарък под формата на изискан рекламен часовник. Съществуват и различни вариации на нестандартни рекламни материали, с които определено можете да впечатлите получателя. Влизането на подобни рекламни артикули в употреба е почти сигурно, още повече, че подобни практични продукти изграждат положителна нагласа към компанията. Често прилаган подход за много фирми е като подарък към всяка поръчка да бъдат приложени и рекламни химикалки, наред с визитна картичка и рекламна торбичка, в която най-често се опакова закупеният продукт.

Другият важен фактор по отношение на рекламния сувенир е психологическата нагласа, която той създава у получателя. В най-добрия случай получателят ще го асоциира с нещо забавно и положително. Разбира се, това е трудно постижим ефект, предвид индивидуалните възприятия на всички ни, но не и невъзможен - нищо не пречи да опитате, подарявайки рекламни ключодържатели или рекламни чаши със забавни послания и форми.

Потребителското търсене до голяма степен се формира от тенденциите в световен мащаб. Затова, за да постигнете търсения ефект от провежданата сувенирна реклама, добре е сувенирът, който сте избрали, да бъде актуален към дадения момент, за да бъде наистина удовлетворяващ подарък.

Текстилните рекламни сувенири като ефективен метод за комуникация с клиенти, служители и партньори



При планирането на рекламната стратегия за бизнеса от ключово значение е оценката на целевата аудитория. Разпространението на каквито и да било рекламни материали има за цел осигуряване на ефективната комуникация между страните с бранда. Подаряването на фирмени рекламни тениски например би било много подходящо за служители в IT сектора, включително и рекламни флашки, външни батерии и други подобни. Същият подход би бил неефективен, ако рекламни тениски подарите на служителите си, в случай че бизнесът ви е ориентиран в сферата на банковото дело, където задължителният дрескод е официален.

Много от рекламните материали за хотели се изработват по поръчка от висококачествен текстил, върху който се брандира логото на мястото за настаняване. От текстил се изработват и разнообразни рекламни материали за заведения, като чрез подобни кампании бизнесът се грижи за изграждането и поддържането на ефективната комуникация с клиента.

Външната реклама и значението ѝ за бизнеса

Външната реклама се развива като контраст на познатата ни медийна, печатна и интернет реклама. Като такъв тип реклама най-често се определят рекламните табели по ключови пътни възли, познати като билбордове. Вариациите за външна реклама обаче не се ограничават само до тази си форма, рекламни табели се позиционират на публични места като спирки на градски транспорт, автогари и жп гари, фасади на сгради и много други

related

Стоки и услуги 1546766019226379150

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item