stoineff

Видове термометри за вътрешно отглеждане на растения




Почвените термометри са инструменти, специално разработени за удобно и надеждно измерване на температурата на почвата. Те са много полезни за всички, които се занимават със земеделие или отглеждане на цветя, тъй като температурата на почвата може да им даде безценна информация за отглеждането на растенията. Може дори да се каже, че за градинарите и фермерите температурата на почвата е ключът към най-важните решения, например кога точно да започне сеитбата. Затова и в техния инвентар неминуемо присъства термометър за почва.

Защото без значение дали засаждате семена, или разсад, ако почвата е твърде студена, растенията могат да загинат и да претърпите големи загуби.
Почвени термометри - особености



Почвените термометри включват дълга сонда, която позволява измерване в дълбочина. По-съвременните модели са снабдени и с дисплей, който може да бъде цифров или аналогов. Точно такъв термометър със сонда позволява на градинарите и селскостопанските производители бързо да измерват температурата на почвата и да си направят съответните изводи за процеса на работа.

Грижи и съхранение


Ако изберете цифров термометър със сонда, добре е да знаете, че той има специално покритие, изключително устойчиво на корозия. Затова и такъв термометър може да ви служи безотказно дълго време. Разбира се, той се нуждае от правилно съхранение – препоръчително е периодично да го забърсвате, за да премахнете остатъците от почва и съответно всички соли, които може тя да съдържа. Също така, ако сондата се използва във влажна среда, тя трябва да се избърше и изсуши, преди да бъде прибрана за съхранение. По този начин ще удължите значително живота на вашия термометър за оранжерия или за открита земеделска площ.

Начин на употреба

Що се отнася до самия процес на измерване, за да получите максимално точни данни от вашия термометър сонда за почва, обикновено е необходимо да го поставите в земята за няколко секунди. Някои от моделите се нуждаят да бъдат оставени и за по-дълго. Някои видове термометър за оранжерия са предназначени дори да не бъдат изобщо изваждани, за да може постоянно да се следи информацията за температурата на почвата.

Повече от една функция

Някои устройства пък са предназначени да изпълняват повече от една функция - на термометър и влагомер едновременно. Те са също много комфортни и лесни за употреба, още повече, че с едно измерване ще можете да разберете не само каква е температурата на почвата, но и нивото на влажност, което също е от съществено значение за отглеждането на различните растения.

Когато избирате най-подходящия за вас почвен термометър, добре е да се поинтересувате за диапазона, в който те работят, тъй като доста от моделите имат ограничения за измерване на високи температури, а ако ще трябва да измервате температурата на компост например, това може да се окаже проблем. Затова е за предпочитане да изберете термометър за почва с по-широк диапазон на отчитане, каквито се предлагат в сайта на гроу магазин GrowMall на адрес growmall.bg . В него ще откриете всичко необходимо за отглеждане на вашите растения на закрито!

related

Стоки и услуги 6733647380726471597

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item