stoineff

Безработицата по-висока, отколкото по време Глобалната финансова криза

Водещи икономисти казват, че броят на безработните ще станат по-голями, отколкото по време на Глобалната финансова криза, а най-лошото тепърва предстои.


Тъй като много служители в момента работят намалени часове, най-новите данни вероятно ще подценят ефекта върху разходите и следователно сигурността на работните места.

"Ще се сблъскаме с по-нататъшни вълни от закриване на бизнеса и загуба на работни места през следващите седмици и месеци: тази рецесия ще надмине всичко в живата памет"

Очакват се три вълни загуба на работни места. първата е сега, когато много предприятия се свиват, последвана от втора вълна, когато предприятията изчерпват пари поради намаляване на разходите. След това идва рецесията.

Ако хората нямат работа или доходите и часовете са намалели, те ще харчат по-малко. С появата на влиянието на глобалния спад ще стане по-ясно как ще бъдат засегнати отрасли като износ и туризъм.

Времето на пика на безработицата ще бъде към края на годината, макар че броят им бързо нараства.

Източник:  https://nameri-rabota.com/





related

новини бг 5237093062453555126

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item