stoineff

Музикален инструмент вкъщи – самоучител

Днес много млади музиканти тотално отрязват стандартния начин да започнат ученето на музикален инструмент и започват с видео уроци онлайн, при това безплатни, от хора, които не са сигурни дали имат образование. Има инструменти, обаче, които няма как да научите вкъщи.

Да кажем, че някак сте решили да започнете да свирите на контрабас. То много трудно ще можете да се сдобиете с такъв, какво остава да почнете да го учите онлайн.

Харесали сте тромпета, как звучи; привлича ви нещо в него, вземате един по-евтин тромпет и започвате да се учите вкъщи. Ако скоро не ви изхвърлят от дома, то комшиите със сигурност ще ви спретнат атентат. Искате да се научите да свирите на тромбон? Не си го помисляйте да започвате вкъщи!

Можем да дадем още десетки такива примери и изводът ще е един. Домашната среда е страхотна за репетиции, които да са по-свободни и по лични усмотрение. Само при положение, че посещавате музикална школа със стаи и помещения предвидени да приемат обучаващи се в най-различни музикални инструменти.

Вкъщи можете да се упражнявате успешно на класическа и акустична китара, да пеете, да упражнявате етюди на инструмента по който сте започнали своето музикално обучение. Никога обаче не правете първите стъпки на инструмент сами вкъщи. Дори да гледате видео урок, рискувате да изпаднете в ужасно затруднение и заблуждение. А то може да ви откаже директно от инструмента още преди да се започнали.

Когато обаче изсвирите първите си ноти с помощта на учител, много по-лесно и плавно ще бъдете въведени в инструмента. Самото отношение и методичен подход може да ви подтикне към това да продължите обучението си и да не се притеснявате от трудностите по пътя.

Самите трудности не са никак малко и те може най-лесно да се преминават чрез свирене вкъщи. В домашна среда, която сте пригодили за музика, дори сте изолирали малко от звука, така че да не притесняват други хора, лесно можете да просвирвате и разбирате какво се изисква от вас; ще затвърждавате научения материал и няма да ви се налага да следвате онлайн учители, които ще говоря някакви „странни” неща и ще се правят на виртуози.


Източник: https://music-store.bg




related

новини 4951453357664300187

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item