stoineff

Кой е най-добрия спортен стимулант за начинаещи?

Всеки опитен треньор ще препоръча на начинаещите спортисти, които искат да натрупат мускулна маса, да започнат със стероиди, които условно могат да бъдат наречени „меки“.

Те са толкова ефективни, колкото по-мощните лекарства, но не причиняват странични ефекти. Начинаещите могат да приемат стероиди както в таблетни, така и в инжекционни форми. Първите са по-удобни за употреба, но последните се считат от много специалисти за по-ефективни. 


Спортни стимуланти за начинаещи


Туринабол се нарича един от най-добрите стероиди за начинаещи. Той ви позволява да създадете красив "сух" релеф (до 700 г седмично) и в същото време да увеличите показателите си за сила. Странични ефекти на лекарството практически липсват - то не причинява натрупване на течности и мазнини в организма, а резултатът остава за дълго време.

Анавар се счита за най-безобидния стероид, който въздейства върху тялото на спортиста възможно най-нежно. Това не е най-евтиното лекарство на пазара, което обяснява ниската му популярност сред начинаещите, но високата му цена се оправдава с добрата му ефективност и пълното отсъствие на отрицателни последици по време и след прилагане.

Тестостерон пропионатът е бързодействащо лекарство, което трудно задържа вода в тялото.

· Развива издръжливост;

· Помага за увеличаване на мускулната маса;

· Увеличава силата;

· Подобрява либидото.

Има само един недостатък на този стероид: той се предлага само под формата на инжекции и трябва да го приемате доста често.

Болденон е друг популярен „лек“ стероид, който изгражда „сухи“ мускули, развива издръжливост и сила. Използва се както в самостоятелен курс, така и в комбинация с други анаболи.

Сред предимствата му са рядък прием (веднъж седмично), отсъствие на задържане на вода в организма, а сред недостатъците може да се отбележи увеличаване на апетита по време на курса и лек ефект на откат след спиране на лекарството.

Правилното приложение на тези стероиди ви позволява напълно да избегнете негативните последици, а желаният ефект ще бъде много забележим, особено когато става дума за начинаещи спортисти.

Основни грешки на начинаещите спортисти


Най-честата грешка, която правят начинаещите, е, че те веднага започват да приемат „тежки“ стероиди поради желанието да постигнат забележими резултати възможно най-бързо. Всъщност „меките“ лекарства могат да помогнат, още повече, те са за предпочитане, ако тялото на спортиста все още не е запознато с продуктите на спортната фармакология. На тялото трябва да се даде възможност да свикне с хормоните от стероиден тип, като в началото приема сравнително безобидните и постепенно се подготвя за по-сериозни варианти.

Сред другите грешки при употребата на анаболни лекарства от начинаещи са:

· Употребата на стероиди от типа "лек", но при максимална доза от самото начало;

· Неконтролирано увеличаване на дозата след постигане на желания резултат;

· Запазване на предишното ниво на физическа активност след прекратяване на приема;

Липса на терапия след цикъл.


Използването дори на най-безобидните хормони във високи дози може да причини неприятни последици. Затова всеки компетентен треньор или лекар ще ви посъветва да започнете с най-ниската възможна доза с постепенно увеличаване до оптималната доза.

Не увеличавайте съзнателно дозата след достигане на желания ефект. Напротив, в този случай дозировката трябва да бъде намалена - това предотвратява риска от отрицателни странични ефекти.

В края на курса с анаболите индикаторите за сила на спортиста до известна степен се влошават, така че не бива да поддържате същата интензивност на натоварванията: мускулите могат просто да се наранят. Отказът от терапия след рехабилитация също е погрешен - той е необходим дори и след най-безопасните лекарства.

На първо място, спортистът трябва да възстанови производството на собствен тестостерон и по този начин да изключи вероятността тялото да попадне в така наречената "хормонална яма".

related

спортни стоки 4150583651390486755

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item