stoineff

Видове лазерни апарати за епилация

Премахване на космите завинаги е примамлива идея и за щастие съществува начин това да се постигне. Нарича се лазерна епилация. Тя се осъществява с лазерен апарат, а те са няколко вида и според това се определя и вида на самата епилация.

Възниква веднага въпросът как да изберем  лазерен апарат? Необходима е информация за всички възможности, които се предлагат.

 


          Рубинов лазер с дължина на вълната 694 nm

 

Тъй като е най-старият вид лазерен апарат, той има дълга история в трайната епилация на тъмни косми при светъл тип кожа. Днес вече е изместен от по-иновативни предложения, но все още има своята роля при премахването на фините косми. Не е подходящ обаче за хората с тъмна кожа или изкуствен тъмен тен, освен това е предназначен за по-малки площи от кожата, в сравнение с други видове лазери. Новите косми след процедурата са по-тънки, излизат по-рядко и са по-фини.

Не е подходящ избор на тези, които поставят липсата на болка от процедурата като основно условие за избора си на апарат. Не бива и да се избира при тъмна кожа и непигментиран косъм. Рискът от изгаряния, зачервяване и подуване на кожата не е напълно изключен, защото апаратът е с бавна честота и времето на процедурата е по-дълго.

 

              Александритен лазер 755 nm

 

На другия полюс е най-бързият и най-модерен лазер за епилация, наречен александритен лазер. Това са висок клас лазери и те са медицински. Има на практика неограничени възможности, но с него трябва да работи медицинско лице, което има добра подготовка, позволяваща да избере най-подходящите параметри.

Тежката артилерия сред лазерите е подходящ за повечето типове кожа, от І до ІV, без много тъмната кожа, тоест чернокожи клиенти. Тъй като дължината на вълната им се поглъща най-добре от меланина на косъма, това ги превръща в най-предпочитаните и използвани апарати. Те са и най-ефективни.

Александритните лазери покриват и изискването за безболезнена експлоатация, усещането е за боцкане, без да се появява дори лека болка.

Заради бързата скорост може да обработи и най-фините и тънки косъмчета. Охлаждането е с криоструя, по-иновативно от добре познатия гел.

Най-бързият, мощен и успешен модел от всички александритни лазери е Gentle Lase Pro, който е абсолютен фаворит при премахване на светлите и тънки косми, но изисква висока квалификация на медицинския персонал, който работи с него.

 

             Диоден лазер 800-810 nm

 

Компромисният вариант между предложенията е диодният лазер. Това е немедицинска система за епилация и не изисква специализирано образование на опериращия персонал. Подходящ е за всякакъв тип кожа, а ефективността му е средна. Представя се добре при дебели и тъмни косми, защото неговата дължина на вълната не е силно привлечена от меланина. Подходящ е за начална серия от 2-3 процедури, а после е удачно да се премине на александритен тип. Тъй като инвестицията не е висока, този тип апарат е най-често срещан.

 

            Yag лазер с дължина на вълната 1064 nm

 

За най-тъмните типове кожа - чернокожи и силен тен се предлага този медицински лазер с голяма дължина на вълната.Той обработва светлите и тънки косми, работи бързо, но е болезнен. Използват го повече за медицински насочени процедури, каквито са лазерното подмладяване, проблемните капиляри или за лекуване на гъбички под ноктите.

 

 

related

Interview Questions 2678253420151942935

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item