stoineff

Направете текстилна революция в кухнята за 1 ден

 Можете да промените настроението в кухнята, като внесете усещане за обновяване и изключителен комфорт дори при минимални разходи.

Не говорим за нов ремонт или подмяна на мебели. Достатъчно е правилно да изберете кухненския текстил и хармонично да комбинирате всички елементи на дизайна.

С нашите съвети можете да преобразите кухненското си пространство без помощта на дизайнери. Ще ви помогнем да разберете основните принципи в дизайна на кухнята.

 


 

Тайната на хармонията: не "претоварвайте" кухнята с текстил

Ето най-важните правила за текстилна трансформация на кухнята:

 

Деликатни дизайни и умерени количества декоративни елементи

Дори и най-неутралният, "изчистен" текстил може да развали цялостното впечатление в кухнята от пръв поглед. Ето защо въвеждането на нов текстил трябва да бъде дозирано. Новите детайли трябва да играят ролята на леки, ненатрапчиви акценти, а не да отвличат вниманието.

 

 

Кажете не на монотонността

Ако решите да закупите нови завеси, кърпи и цветни покривки за маса от един и същи материал, ще получите безличен, скучен и неизразителен кухненски декор. Дизайнерите препоръчват да се използват готови колекции от текстил, така наречените придружаващи платове или да се изберат комбинации от обикновени и щамповани тъкани, които взаимно се допълват.


 

Триумфът на текстурата

Ако въпреки това, решите да използвате един основен цвят в кухнята, комбинацията от различни текстури ще направи дизайна интересен. Важно е обаче да се гарантира, че тъканите не само се комбинират помежду си, но и отговарят на цялостния дизайн на кухнята. Например ленената тъкан е най-добре в хармония с памука, но не е неподходяща с органза или жакардова тъкан.

Ленът и памукът са сред лидерите в дизайна на текстил за кухни. Ленената хипоалергенна тъкан е представена в огромен избор от цветове, текстури и плътност. Можете да използвате ленени воали или тежко текстуриран лен. Във всяка своя опция  този материал се характеризира с повишена здравина и издръжливост. Ленените завеси, покривки за маса, тишлайфери, салфетки и кърпи ще изглеждат стилно и органично във всеки модерен интериор - от класически до таванско помещение.

 

 


Ръчно изработена магия

Кухненският текстил по поръчка ще се превърне в акцент в дизайна на кухненското пространство. В такава кухня ще се чувствате супер приятно и уютно, като същевременно можете да бъдете 100% сигурни в уникалността на персонализирания дизайн, който сте създали!

 

Модерен кухненски текстил - практичност и комфорт

Много хора са склонни да минимизират присъствието на текстил в кухнята поради ниската му практичност. Тъканите абсорбират твърде много мръсотия и кухненски миризми. По тях бързо се образуват мазни петна и поддръжката им е доста трудоемка.

Но тук не се отнася за естествените тъкани, най-популярни сред които разбира се са лена и памука! Тези естествени тъкани не натрупват мръсотия и дори ако се появят петна, е лесно да се отстранят. Комбинацията от трайност и здравина на влакната позволява кухненския текстил да се пере в пералня, без да се притеснявате, че ще загуби красотата си.

Единственото специално нещо за памучния и ленения кухненски текстил е повишеният акцент върху безопасността.

Например не се препоръчва да закупите или ушиете дълги памучни или ленени завеси, ако прозорецът е близо до печката.  Освен това не закачайте кърпи върху релсите над плота.  Кърпи не трябва да се поставят и под електрическите уреди.

Спазвайки тези прости правила, ще получите свеж, приветлив, много уютен и практичен интериор, в който ще ви се иска да останете възможно най-дълго.

 

 

related

новини бг 4326958166241470217

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item