stoineff

Полезни съвети при вземане на потребителски заеми

За разлика от ипотечния и стоковия кредит, при които средствата се отпускат с определена цел, потребителският заем може да задоволи разнообразни потребности и изтеглената сума да се използва по преценка на потребителя според индивидуалните му нужди. Това създава риск от неразумна употреба на средствата и влошаване на финансовото състояние. Потребителските кредити са полезен кредитен продукт, който разрешава финансови трудности, когато към заема се пристъпва разумно и се ползва за облекчаване на бюджета.

Преценете внимателно необходимостта от кредит. Взимане на заем за покупка на скъпа вещ, която не е от първостепенно значение и която не отговаря на вашите финансови възможности, е безразсъдно решение. Тегленето на кредит за ремонт на жилището или за образование от друга страна е оправдан избор и инвестиция в бъдещето ви. Преди за кандидатствате за кредит, наредете приоритетите си и преценете наистина ли имате нужда от него. Ето и няколко полезни съвета при взимане на потребителски кредит:

1. Съставете си месечен бюджет и съобразете  кредита с вашите възможности. Уверете се, че ще можете да си позволите да изплащате вноските си. Внимателно преценете сумата, размера на вноската и срока за връщане на заема, за да не изпаднете в ситуация на невъзможност да погасявате месечните вноски.

2. Изберете внимателно кредитната институция, предпочитайки стабилни и утвърдени партньори. 

3. Прегледайте няколко оферти за кредити, преди да вземете решение. Обърнете внимание на годишния процент на разходите – ГПР, който ще ви покаже кой е най-изгодният кредит. Проверете за скрити или допълнителни такси, които биха оскъпили кредита ви.

4. Фокусирайте се върху потребителски кредити от банкови финансови институции, за които може да кандидатствате онлайн, както и да изплащате вноските си по удобен за вас начин – банков път, мобилно приложение, в брой на касите на Easy Pay, Fast Pay и др. Възможността да получите одобрение онлайн и удобството при погасяване са ценни предимства, които пестят време и усилия.

5. Сключете застраховка защита на кредита. Тя ви гарантира частично или изцяло изплащане на заема ви от застрахователя в случай на настъпило неблагоприятно събитие – нетрудоспособност, загуба на работното място, заболяване, продължителен болничен, хоспитализация. Тази стъпка дава спокойствие и сигурност, че кредитът ви ще бъде обслужен и кредитното ви досие ще остане чисто.






related

Стоки и услуги 7610633440921818968

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item