stoineff

5 продукта, с които да влезем бързо в перфектна форма за лятото

 

               Мислим, че е доста трудно да влезем във форма за лятото, но това не е наистина така. Просто трябва да бъдем съсредоточени, целеустремени и да можем да се контролираме. Ние от foodpanda ще ви споделим 5 продукта, с които да влезете във форма по - бързо.

              


Първият продукт са яйцата. Чист протеин, който е изключително полезен за организма. Яйца влизат в състава на много кулинарни изделия. Пъдпъдъчите яйца се считат за най-вкусни. Те са били използвани за храна дълго време, споменати са в египетски папируси, както и в древни рецепти на традиционната китайска медицина. Пъдпъдъчите яйца са нискоалергенни и много полезни, съдържат 2,5 пъти повече витамини отколкото в кокошите яйца. Яйца се готвят по следните начини: Пържени. Популярни ястия са бъркани яйца, омлет, яйца на очи и хем-енд-ег. Варени. Ако се варят цели, при варене се добавя сол, за да не се напукат яйчените черупки. Варени яйца се добавят често в салати. Има рецепти например – яйца по панагюрски, според които яйцата се чупят и се пускат във вряла вода.

               Следващ продукт е киселото мляко. То е млечнокисел продукт, който се получава в резултат на протичането на млечнокисела ферментация в млякото. В широк мащаб то се произвежда в балканските страни, а също и в други страни по света поради добрите му вкусови, диетични и лечебни качества. По време на млечнокиселата ферментация микрофлората на киселото мляко предизвиква дълбоки промени в състава на млякото. Получените метаболити оказват благотворно влияние и редица здравословни ефекти върху организма на индивида. Съдържанието на млечната захар в киселото мляко се понижава с 20 – 30%. Останалото количество млечна захар служи като източник на енергия 4,1 kcal. Киселото мляко е богат източник на калций за задоволяване нуждите на човека.

               Друг продукт са овесените ядки. Овесът е богат на хранителни вещества. Главен източник на сложен (бавен) въглехидрат, но съдържа и добро количество протеин, фибри, витамини и минерали, както и антиоксиданти. Въпреки че се препоръчват в диети за покачване или отслабване, те всъщност са доста калорични и трябва приемът да е добре съобразен с останалата част от хранителен план или диета. Самата консумация на овесени ядки без да са уточнени други параметри в хранителен режим не биха довели до понижаване или покачване съответно на мазнини или мускулна маса.

               Четвърти продукт - салата. Когато е направена от зеленчуци е напълно здравословна, нискокалорична. Подходяща е за консумация по всяко време. Хранителна и лека е.

               Последният продукт е месото. Месата са група продукти, представляващи източник на белтъчини с висока хранителна стойност и минерали, като желязо, фосфор, сяра, магнезий и витамин PP, B2 и B1. Бялото месо е основа на протеиновата диета. Месото съдържа наситени мастни киселини, които повишават нивото на холестерола в кръвния серум и благоприятстват появата на коронарна болест на сърцето.

               Всички тези храни са много полезни и подходящи за хранене. Влизат в режим за отслабване, стига да са подбрани и подредени по правилния начин. Важно е да се следи точният калориен прием за деня, за да се влезе в калориен дефицит.

***

related

новини 5282228332457009913

Публикуване на коментар

  1. Lucky Club - Lucky Club - Live Casino
    Join the lucky club of Lucky Club and experience the best of the best in unique online gaming, sports betting, slots and live luckyclub dealer games. Join today to claim

    ОтговорИзтриване

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item