stoineff

Какво е еърсофт пистолет?


Пистолетът, който се използва в еърсофт игрите, е почти толкова популярен, колкото картечниците, карабините или пушките например. Този вид устройство за игра има своите фенове. Освен това ефективното използване на пистолета и удрянето на врага с него е един от аспектите на умението на играта, което е високо ценено от еърсофт екипа.

 


Същност и разновидности на пистолетите за еърсофт

Отговаряйки на въпроса, какво е еърсофт пистолет, трябва да отбележим, че това е висококачествена пневматична (изстрелваща топки) реплика на модели на истински пистолети - Makarov, Colt 1911, TT, Beretta M9 и други. Такива оръжия не се считат за бойни оръжия и за тях не се изисква разрешение.

В зависимост от механизма, лежащ в основата на работата на устройството, се разграничават пружинни, газови и електрически пистолети.

Пружинните модели са най-простите, надеждни, но бавни по скорострелност и не винаги най-удобни, тъй като изискват здрави ръце. Това се дължи на факта, че такива продукти работят върху пружина, чието извиване се извършва ръчно от играча. Всеки изстрел отнема няколко секунди. От друга страна, тези модели са максимално близки до оригинала - те са еднакво тежки, изискват характерно потрепване на затвора и се отличават с висока външна прилика на оригиналното оръжие.

Електрическите модели работят на принципа на мотор с батерия. Необходимо е само да се уверите, че батериите са заредени (на пазара ще намерите много зарядни устройства). Предимството на моделите е както впечатляващата скорострелност, така и надеждността. Недостатъкът - няма характерен звук, така че е приятен за ухото на еърсофт играча и няма ефект на откат. Това прави моделите не толкова антуражни и следователно отчасти по-малко интересни за използване.

И накрая, най-търсени са газовите пистолети за еърсофт. Те се захранват от въглероден диоксид или смес от пропан и бутан (Зелен газ). Когато се използва CO2, зарядът е газов патрон, който се поставя в магазина. В случая на Green Gas, магазинът има кухина за изпомпване на газ през специален клапан. Използването на зелени газови пистолети е по-икономично, но CO2 моделите са по-надеждни поради простотата на устройството. Предимствата на газовата пневматика са добрата мощност и наличието на откат, което прави стрелянето с тях по-реалистично. От друга страна, такива устройства не са подходящи в студено време, доста са скъпи и изискват допълнителни разходи за зареждане с гориво.

В заключение трябва да се отбележи, че разнообразните модели се предлагат от голям брой производители и най-важното, предпочитанията на всеки играч, определят най-подходящия вид оръжие за него.

Източник: https://boinopole.bg/shop/

related

Спорт 7147613668478648350

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item