stoineff

Храни и напитки, с които можеш да прекалиш

Има моменти, в които хората шеговито се оплакват, че са „предозирали“ с храна. Понякога тази шега не е толкова безобидна, защото е доказано, че има храни, които може да ви навредят и докарат проблеми със стомаха. foodpanda, подбра храните и напитките, с които е най-лесно до прекалите.

Морковите са пълни с витамини, минерали и фибри, които са полезни за вашето здраве. Но яденето на твърде много моркови може да ви насити с твърде много бета-каротин. Това може да доведе до излишък на кръвен каротин, който може да обезцвети кожата ви.

 

Любителите на суши внимавайте: яденето на прекалено много сурова риба може да увеличи приема на живак. Големите риби на върха на хранителната верига, като ценения червен тон, могат да натрупват метил живак в мускулите си, тъй като консумират много по-малки риби през живота си.

Въпреки че някои хора твърдят, че биха престанали да функционират правилно без чашата си сутрешно кафе, най-добре е да се ограничите само до нея. Прекомерната консумация може да ви докара безсъние, безпокойство, гадене, неравномерен сърдечен ритъм, мускулни тремори, тревожност и главоболие. Всъщност твърде много кофеин може да бъде фатален.


Вода- Конвенционалните насоки за пиене на осем чаши вода на ден се оказаха мит. Но има нещо, което пиенето на твърде много вода може да ви доведе. Водната интоксикация възниква, когато човек пие толкова много, че водата разрежда концентрацията на натрий в кръвта, създавайки електролитен дисбаланс.


Индийско орехче. Лекото поръсване на индийско орехче върху вашето ястие няма практически никакви ефекти освен да направи храната по-вкусна. Проблемите обаче започват, когато подправката се консумира в прекомерни количества. Тя може да подейства като халюциногенен наркотик. Неприятните странични ефекти обикновено се появяват три до осем часа след поглъщането и могат да включват безпокойство и страх.

Тестените храни са много вкусни и човек обикновено ги хапва бързо. Чувството на ситост достига до мозъка по-късно, отколкото храната се обработва във вашия стомах. Ето защо е изключително лесно да преядете с пица или паста, което може да ви докара неприятна тежест.

related

новини 6794638728661013706

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item