stoineff

Основни правила за игра на еърсофт

 

От първата си поява играта на еърсофт стана много по-сложна, много по-сериозна. Всъщност днес това вече не е просто забавление, а истински спорт - със състезания, отбори, униформи и т.н. И както във всяко състезание, има основни правила, които обикновено са задължителни за всички.

 

ТОП 6 правила за еърсофт

По същия начин не можете да заблудите, че врагът не ви е ударил и не можете да блъфирате, правейки се на мъртви и по този начин да спечелите време за себе си. В тази връзка, играчите нямат право да бъдат близо един до друг по време на играта.


Не забравяйте, че еърсофт е отборно състезание и затова общувайте с приятели, споделяйте информация, покривайте, предупреждавайте и т.н. Винаги се притичвайте на помощ, ако „колега войник“ е в беда, ранен или заобиколен от „врагове“.


Не трябва да започвате спор с противник или някой от членовете на вашата игрална група по време на играта, освен ако не се отнася до някакво много важно събитие. В този случай използвайте помощта на посредник. В противен случай го направете след играта. Изясняването на спорни въпроси и разрешаване на конфликтни ситуации е добре да не става „на терена“.

Не само еърсофт пистолети, но дори и ножовете за еърсофт могат да представляват заплаха за човешкото здраве. Поради това е строго забранено участието в играта под въздействието на алкохол или наркотици, които намаляват бдителността и провокират необмислени действия.

Опитайте се да бъдете учтиви. Вие не сте във война и опонентът ви е просто измислен герой и затова трябва да се въздържате от обиди с думи или жестове и още повече от физическо посегателство. Това е строго забранено.


Отговорността на всеки играч е много висока, тъй като нарушаването на правилата може не само да причини глоба за определен член на отбора, но и напълно да дисквалифицира цял отбор от поредица от игри. Ето защо, преди да направите каквото и да било, първо помислете дали то отговаря на правилата на играта.




Разбира се, има много други общи правила за еърсофт. Няма нужда да ги изброяваме, тъй като в крайна сметка всички тези норми се свеждат до осигуряване на честна игра, в която не доминира силата, а интелигентността, издръжливостта, бързината, взаимопомощта, способността да се вземат бързи решения, да бъде сплотен екипа и, разбира се, компетентно разработените тактики на симулираната „битка“.

 

 

related

Спорт 2233318612051293746

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item