stoineff

Невероятно заплетената битка за титлата във Висшата Лига

 


   

Английската Висша Лига винаги е била сред водещите клубни първенства в света, като висшия ешалон на футбола на албиона е дом на едни от най-големите клубове в Европа. Това означава, че по традиция битката за титлата е изключително оспорвана, като обикновено редица отбори са замесени в борбата за спечелване на първенството.

През изминалия сезон шампион стана Манчестър Сити за седми път в своята история, като гражданите си подсигуриха успеха три мача преди края на кампанията, като Сити бяха на цели 10 точки пред градския си съперник от Юнайтед. Това бе пета шампионска титла за възпитаниците на Пеп Гуардиола през последното десетилетие, като от както в клуба бяха наляти огромни суми за трансфери гражданите се превърнаха във водеща сила на острова. От друга страна, отбори, като Арсенал буквално изпаднаха в немилост и загубиха своите позиции на челните места в класирането.

Но през настоящия сезон 2021/2022 се наблюдава една много интересна тенденция отборите в горните места на класирането да се движат с почти еднакъв брой точки. След седем изиграни кръга разликата между временния лидер и отбора на осмо място в класирането е само 4 точки, като тима на Челси заема първото място с актив от 16 точки. Интересно е да се отбележи, че последната титла за сините от Лондон е от 2016/2017, като за последното десетилетие те са станали шампиони два пъти, срещу общо 3 спечелени титли за предното десетилетие.

Много оспорваната битка за титлата до момента през този сезон става още по-очевидна ако погледнем конкретните коефициенти за залагане за шампион във Висшата Лига през сезон 2021/2022 ще видим, че след 7 изиграни кръга фаворит за трофея е отбора на Ман Сити с коефициент от 1.90. Топ 4 по коефициенти се допълва от тимовете на Челси (3.50), Ливърпул (5.00) и Манчестър Юнайтед (17.00), като това са единствените клубове с реални шансове за краен успех, като пети по коефициент е тима на Арсенал с изключително големия коефициент от 101.00 показващ на колко малко са оценени шансовете на артилеристите да вдигна трофея.


   

След 7 изигранаи кръга класирането е силно оспорвано, като Челси е лидер с актив от 16 точки (5 победи, 1 равенство и 1 загуба) и голова разлика от 15:3, докато втори в Ливърпул с 15 точки (4 победи, 3 равенства и 0 загуби) и голова разлика от 17:6, а трети е Ман Сити с 14 точки (4 победи, 2 равенства и 1 загуба) и голова разлика от 14:3. От друга страна, един от другите основни фаворити Манчестър Юнайтед е четвърти с 14 точки (4 победи, 2 равенства и 1 загуба) и голова разлика от 14:6, което ясно показва колко малка е разликата между топ тимовете в класирането.

Червените пък са допълнително амбицирани за краен успех след завръщането на Кристиано Роналдо в отбора, като головете на португалеца не закъсняха и още в неговия повторен дебют с червената фланелка Кристиано се разписа на 2 пъти при домакинския мач срещу Нюкасъл. И все пак, Юнайтед изпитват известни затруднения в своята форма, както на местно ниво така и в Шампионска Лига.

Като цяло, очевидно, е че през този сезон битката за титлата във Висшата Лига ще е изключително напрегната и оспорвана, като за момента е трудно да се идентифицира абсолютен фаворит.




related

Спортни новини 7025304564369732696

Публикуване на коментар

  1. Merkur R41 - Game Review and Overview - Casinoland.jp 카지노 카지노 카지노사이트 카지노사이트 848El Cortez XS Encore Las Vegas, Nevada, USA

    ОтговорИзтриване

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item