stoineff

Хранителни добавки за фитнес

 


Много хора смятат, че добавките са само за културисти – това обаче отдавна не е така. Протеинът не е само за активно спортуващи, а колагенът притежава немалко предимства, различни от факта, че осигурява защита на ставите. В този материал от Fitholic.bg ще се спрат на няколко хранителни добавки, подходящи за нежната половинка с обяснение защо това е така.

Най-подходящите хранителни добавки за дамите

Ако прекарвате значително време във фитнеса и в представите ви не съществува ден без тренировка, сега е моментът да осигурите на мускулите си заслужена награда. Може да постигнете това с помощта на специалните хранителни добавки за активни жени и фитнес ентусиастки.

1. Протеин

Протеинът е една от ключовите хранителни добавки, които стимулират мускулния растеж и регенерацията. Защо това е така:

Подпомагат загубата на тегло

Установено е, че приемът на подходяща доза протеин стимулира изгарянето на калории, сравнено с диета с ниско съдържание на протеини. Протеинът подпомага увеличаването на мускулна маса, а увеличената мускулна маса от своя страна води до по-бързо изгаряне на калории. Не бива да се пренебрегва и фактът, че приемът на протеини повишава чувството за ситост. Което означава, че с тяхна помощ непланираните отваряния на хладилника ще намалеят до голяма степен.

Помага за оформянето на тялото

Както всички знаем, по същество протеините са градивната единица на мускулите, ето защо те са от решаващо значение за тях. Протеинът на прах в повечето случаи включва 9-те незаменими аминокиселини, които тялото не може да създаде самостоятелно, с което ви помага да заздравите и регенерирате мускулната си маса. Това, в комбинация с ежедневни тренировки дават възможност да оформите тялото си по собствено желание.

На пазара има специални протеини за жени - най-разпространеният е суроватъчен протеин, обогатен с добавки, който има положителен ефект върху женския организъм. Много от тях имат в съдържанието си L-карнитин за стимулиране изгарянето на мазнините, други включват витамини и минерали, важни за женското тяло.

2. Аминокиселини и BCAA

Хранителните добавки с аминокиселини и BCAA са друга задължителна съставка от „менюто“ на физически активните дами. Аминокиселините са основният елемент на всички живи организми, като съществуват 3 вида аминокиселини –заменими (3), незаменими (9) и условнозаменими (8). Точно 9-те незаменими аминокиселини трябва да осигуряваме на своя организъм през храна или хранителни добавки.

Незаменимите аминокиселини левцин, валин и изолевцин са познати също и като BCAA или аминокиселини с разклонена верига. Те са от ключово значение и играят съществена роля в синтеза на протеини и в регенерацията на мускулната тъкан. Помагат ви да постигнете вашите фитнес цели и ви помагат да възстановите необходимите мускули и да им осигурите грижите, които заслужават. Ето защо е важно да приемате тези аминокиселини чрез диетата си или с хранителни добавки като инстантни аминокиселини и BCAA напитки.

3. Фет бърнъри

Дамите, които искат да изглеждат добре, трябва да се интересуват най-вече от фет бърнърите, които ефективно помагат за разграждането на телесните мазнини. Една от най-разпространените такива добавки е L-карнитинът , естествен фет бърнър, който буквално унищожава мазнините и помага за повишаване на физическата производителност.

Многокомпонентните фет бърнъри за жени са много популярни- добър пример е BeastBurn, който включва L-карнитин + витамини и минерали, подбрани специално за женския организъм, както и други вещества – напр.  зелено кафе и зелен чай. Самият екстракт от зелен чай е източник на антиоксиданти и ефикасно помага при загуба на тегло.

 

related

Спорт 8932589977433036911

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item