stoineff

Как да изберем своя музикален инструментЗа да изберете музикалния инструмент, с който ще следвате творческия си път, трябва да разберете какъв стил музика предпочитате и какви изисквания към инструмента са най-важни за вас.

1. Решете посоката на музиката. Всъщност това е най-важният елемент при избора на инструмент, защото всеки жанр има свой собствен музикален набор. Слушайте най-добрите представители на различни жанрове - от класически до модерен хард рок. Ако например харесвате класическа музика, тогава изборът ще бъде богат: клавиатури, месинг, струни. Ако харесвате фолка, тогава флейтата, арфата или цигулката ще бъдат най-добрият инструмент за вас. За тези, които предпочитат хард рок, са подходящи ударни инструменти, електрическа китара, бас китара. За любителите на фламенкото, акустичната китара е идеален избор.

2. Научете се да слушате. Разбира се, всеки инструмент може да се използва в няколко жанра едновременно, така че се ръководете и от неговия звук. Някой харесват повече нежния метален звук на оркестрова флейта, други харесват пронизителен саксофон. Някой предпочитат звука на струнни - китара, цигулка, виолончело, а други обичат клавишни инструменти. Ако не можете да решите какви са вашите предпочитания за звука, посетете няколко концерта на инструменталисти и слушайте солови записи на такива изпълнители.


3. Решете къде искате да свирите. Приятно е да се свири в компании на път, а някой мечтаят да са член на рок група или да са част от оркестър. Решете дали размерите на инструмента са важни за вас, защото няма да вземете пиано или барабанна установка със себе си на село, за да забавлявате приятели. Ако искате да пътувате с вашия творчески спътник – изберете малки инструменти – китара, флейта, акустични ударни инструменти. Ако целта ви е да свирите в група или в оркестър, тогава не се ограничавайте, като се фокусирате върху размера.

4. Помислете колко време сте готови да отделите за учене. Ако искате да се научите да свирите само за себе си и не се стремите към висока степен на професионализъм, тогава не бива да избирате инструменти, които изискват много време и работа за овладяване. Това са цигулка, арфа, орган, виолончело и дори пиано. Ако музиката е просто хоби за вас, на което не искате да отделяте голяма част от свободното си време, по-добре е да изберете не сложни инструменти като китара.


 

 

related

Любопитно 5705373505006707683

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item