stoineff

Яжте по-малко захар - ето ползите

Що се отнася до захарта, малките промени могат да направят голяма разлика.

От сос за паста до пилешки гърди, и от фъстъчено масло до пресен портокалов сок - захар може да се намери дори в най-неочаквани продукти. Това ни гарантира, че поглъщаме много добавени захари на ден. Много нездравословно, тъй като прекалената консумация на захар може да бъде основна причина за наднормено тегло, затлъстяване и много хронични заболявания, като диабет тип 2.

Можете да намалите риска от наднормено тегло и диабет тип 2, като ядете здравословни непреработени храни без добавени захари. Ако ядете сладка закуска, често получавате повече желание за сладко. Това е така, защото мозъкът ви освобождава допамин. Това е вещество, което ви дава добро усещане, така че тялото ви да вижда тази сладка закуска като награда. Така че не е изненада, че искате повече от нея.

Ползи от по-малко захар

Все пак определено си струва да консумирате по-малко добавени захари. Вижте, захарта не е вредна за вас. Имате нужда от нея, за да мислите и да се движите. Но яденето на много продукти с добавени захари и следователно малко здравословни продукти, може да бъде лошо за организма. Това може да доведе до физически оплаквания, като умора или чревни проблеми.

Яденето и пиенето за една седмица без добавени захари има много предимства:

1 . Повече енергия

При голям прием на захар нивото на кръвната Ви захар се повишава. Но това покачване скоро е последвано от бърз спад. Това струва на тялото ви много енергия. Избягвайки преработени храни, като бонбони и бисквити, нивото на кръвната Ви захар ще е много по-стабилно, ще и се чувствате по-енергични.

2. По-нисък риск от диабет тип 2

Когато консумирате много захар, затлъстяването бързо ви дебне. Захарта не само причинява диабет , но ако сте с наднормено тегло, рискът е и по-голям. Твърде много захар (особено от безалкохолни напитки и плодови сокове) може да доведе до производството на мазнини в черния дроб. Това може да направи тялото ви по-малко чувствително към инсулин, което може да доведе до диабет тип 2. Това е вид диабет, при който тялото вече не може да балансира кръвната захар в тялото. Всеки може да бъде диагностициран с диабет тип 2.



3. По-малко болки в корема

Захарта може да причини диария, метеоризъм или подуване на корема. Като замените богатите на захар продукти с пресни, ще имате по-малко проблеми със стомаха и червата. Какво облекчение!

4. Отслабнете по-лесно

Вероятно не е нужно да ви казваме, че захарта има много калории. 50 процента от възрастните в България са с наднормено тегло. Като елиминирате богатите на захар продукти от диетата си, можете да загубите някои излишни килограми. Защото добавените захари са основно в продукти, които не са ни необходими за нашето здраве, и често можете да ги пропуснете или замените с по-здравословна алтернатива.


related

новини 5448163315695028006

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item