stoineff

Избор на тракторна косачка

 Дори и да разполагате с малко пространство, не е нужно да се лишавате от полезни помощници при градинарството и поддръжката на двора. Малките тракторни косачки се побират във всеки градински навес и улесняват работата неимоверно.

Видове трактори косачки

Обикновено големите градински трактори имат по-голяма мощност и затова са по-популярни. Но тази характеристика невинаги е валидна. Според много експерти, малкият трактор косачка понякога се оказва по-изгоден и финансово, и от гледна точка употреба и поддръжка.

Големи трактори косачки

Големите трактор косачки улесняват движението по кална земя, тъй като добре конструираната трансмисия не позволява на колелата да затъват. Освен това много модели са оборудвани с кабина, което дава възможност за работа дори при лоши метеорологични условия. Голямото собствено тегло обаче притиска тревата, така че тя се уплътнява, а много често тракторът оставя и видими следи.

Предимства

· Водачът разполага с кабина
· Почти няма възможност да затъне и буксува

Недостатъци

· Голямо собствено тегло

Малки трактор косачки

Малките трактор косачки са особено препоръчителни за по-малките по размер парцели, където площта за косене е до няколко декара. Ако градината ви не предполага полагането на ежедневни грижи и не се нуждаете от прекалено мощен трактор, то можете да спестите пари, като изберете по-опростен модел. Освен това малкият трактор косачка заема значително по-малко място.

Предимства


· Спестява на място

· Ниска цена

Недостатъци


· Мощността е ограничена


Други критерии за покупка

Големите трактор косачки се препоръчват само за парцели от 1500 m² или повече. Освен това в градината ви трябва да има малко препятствия. Малките трактор косачки впечатляват в със своята маневреност и удобство при работа. Когато купувате, задължително търсете модел, който е лесен за поддръжка.

Какво се препоръчва

Едно от най-добрите решения за хоби земеделци и ентусиасти да поддържат двора си красив е бензиновата косачка Z122 на японския производител KUBOTA – тази машина е единствената от каталога професионални косачки на фирмата, оборудвана с бензинов двигател. Моделът се предлага с 726 куб. см. V-образен двуцилиндров агрегат Kawasaki FR651V с мощност от 14 к.с. С капацитет на косене от 8,5 дек./ч. и уникална маневреност моторната косачка Z122 е предназначена за професионална употреба в различни направления.

Инструкции за грижа

Имайте предвид, че дори и малкият трактор косачка изисква поддръжка и грижи. Това включва редовно почистване, за предпочитане след всяка употреба. Не излагайте устройството си на атмосферни влияния, като препоръчително е изпълзяването на малък навес за предпазването на трактора от валежи и влага.

Аксесоари

Ако не разполагате с гараж, алтернативен вариант е използването на защитно покритие. Освен това можете да разширите своя трактор косачка с полезни приспособления. За зимна поддръжка например се препоръчва гребло за сняг, като за него обаче е необходима по-голяма мощност на двигателя.

related

Стоки и услуги 2068447145199010878

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item