stoineff

Характеристики на заема до заплата

 Заемите до заплата се предлагат в много форми. Някои изискват чекове с по-късна дата, които гарантират, че заемодателят ще получи плащане още на следващия ден, след като получите заплата. Други предлагат план за рефинансиране или подновяване с допълнителни такси. Важно е да разберете вашите възможности, преди да вземете решение. Можете да поискате оферта от заемодател, за да ви помогне да решите коя опция за кредит до заплата работи най-добре за вас.

Краткосрочни заеми

Заемите до заплата, известни също като парични аванси, са бърз начин да получите пари, когато имате нужда от тях. Те са краткосрочни заеми, базирани на чек с последваща дата на кредитополучателя или електронен достъп до неговата банкова сметка. Заемите са предназначени да бъдат изплатени със следващата заплата на кредитополучателя и могат да варират в лихвени проценти.

Лихвените проценти по заемите до заплата обикновено са доста високи, а периодът на погасяване може да бъде само четири седмици. Това може много да затрудни хората с ограничен бюджет да върнат заема навреме. Ако сте изправени пред подобна ситуация, важно е да прочетете внимателно условията, преди да подпишете нещо.

Друг важен аспект на заемите до заплата е, че те изискват електронно теглене от вашата банкова сметка. Въпреки това, тези тегления може да покрият само лихвите и в крайна сметка можете да платите такси за недостатъчни средства. В такива случаи трябва да помолите вашия кредитор да удължи крайния срок. Ако не сте в състояние да извършвате плащанията си навреме, можете също да помислите за кандидатстване за заем от друг кредитор. Някои кредитори ще ви предложат повече време за изплащане на заема и ще начисляват по-ниски лихвени проценти от заемодателите на заеми до заплата.



Различни лихви

Според институцията, на която сте се доверили, лихвите могат да варират. Затова, е важно добре да проучвате заемите, които смятате да усвоите и да четете дребния шрифт. Ако искате да получите повече информация за тях, може да се свържете с консултант на Фератум България – една от най-предпочитаните нефинансови институции в страната.

Възможности за погасяване

Опциите за погасяване на заеми до заплата варират в зависимост от заемодателя и условията на заема. Някои кредитори предлагат директни депозити във вашата сметка, докато други изискват да настроите автоматично изготвяне, за да изплатите заема. Важно е да разберете тези условия, преди да подпишете договора и да сте сигурни, че можете да върнете заема до падежната дата. Ако имате лоша кредитна история, имайте предвид, че вероятно ще ви бъдат начислени по-високи лихвени проценти и условия от тези с добра кредитна история, така че изборът на кредитор, който предлага гъвкави опции за изплащане, е добра идея.

Ако не можете да изплатите заема в рамките на падежа, можете да поискате удължаване. Важно е обаче да запомните, че таксите за удължаване на заема до заплата не се зачитат към главницата на заема. Въпреки че е възможно да удължите срока на кредита си, важно е да сте наясно, че включените такси може да ви държат в дългове за дълго време.

related

Онлайн бизнес 662771603769478906

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item