stoineff

Основни грижи за зимните гуми

 


Зимните гуми са една от най-важните части на автомобила, тъй като основната им функция е да осигуряват сцепление на колата ви с пътя и да ви пазят в безопасност при лоши метеорологични условия. За да сте сигурни, че вашите автогумите ще издържат възможно най-дълго време като запазят всичките си качества, винаги трябва да ги проверявате за повреди, балони или износване. Съхранението им е много важно, затова ги дръжте на хладно, проветриво и сухо място, за да сте сигурни, че няма да се амортизират или да се повредят. И не забравяйте да носите всяка година вашите зимни гуми на проверка, за да сте сигурни, че са безопасни и готови за употреба.

Къде може да съхранявате зимните гуми

Зимните гуми трябва да се свалят и сменят с летни гуми, когато настъпи пролетта или температурите се вдигнат над 7 градуса по Целзий, тъй като по-високите температури и сухата и гореща пътна настилка могат да доведат до много по-бързото им износване и непредвидимо поведение по време на шофиране. Всички гуми трябва да се съхраняват на хладно и сухо място като например складово помещение или мазе с подходящ климат. Съхраняването на зимните гуми в гараж или обикновен навес би могло да ги повреди, ако е налична прекалена топлина или много висока влажност. При подходящо, но тясно място за съхранение, можете да подредите зимните си гуми по височина с помощта на стелаж или ситема за подреждане на гуми. Ако нямате място, където да държите гумите си, то може да ползвате хотел за гуми или склад за гуми срещу определена сума на година или на месец.

Полезни съвети за съхранение на гумите

  • Винаги измивайте старателно зимните гуми на автомивка, може и на самообслужване и ги подсушете добре преди да ги приберете след зимния сезон.
  • Гумите могат да се съхраняват прави или подредени една върху друга, но за по-голяма безопасност не ги подреждайте твърде на високо, за да не паднат върху вас.
  • Ако вашите гуми не са монтирани на джанти за постоянно, то в никакъв случай не ги окачвайте върху куки или пирони, тъй като може да се компрометират и наранят.
  • Най-подходящо е да ги държите в добре затворени пликове или чували, за да запазите маслата, които се намират в самата гума..
  • Най-добре не дръжте гумите в близост до котли, бойлери, печки или радиатори.


Колко време може да карате с едни зимни гуми

При положение, че карате със зимните си гуми почти четири месеца в годината, то една гума с пробег от 65 000 км ще издържи около 8-9 години. Гумите са критичен и основен компонент на всяка кола, който понякога се неглижира и пренебрегва, докато нещо не се прецака, а не бива да се допуска това. Купуването на нови зимни гуми доста често не е приятно и би могло да е скъпо, и затова купуване на друг комплект автогуми може да ви се струва в тежест за бюджета. Бъдете сигурни, че след като сложите новите си зимни гуми на колата, ще се запитате защо не сте го правили преди и сте рискували с летни или всесезонни гуми.

Ангажимента Зимни гуми

Зимният сезон е време, когато много шофьори обръщат повече внимание на нуждата от зимни гуми, тъй като те имат значително по-добро сцепление и управление при студено време и при лед и сняг на пътя. Когато става въпрос за подготовка за студено време, не забравяйте, че автомобилите със зимни гуми имат много по-добър спирачен път от тези с всесезонни или летни гуми.В края на краищата купуването, подддържането и съхранението на зимни гуми е ангажимент, който си заслужава в името на комфорта, сигурността и безопасността на пътя през зимния сезон.

 

related

Стоки и услуги 6124177046053196362

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item