stoineff

Използвайте разумно кредитната си карта

Създаването на кредитна история може да бъде възможност да посрещнем бъдещите си проекти, но ако смятаме, че идеалният начин да постигнем целите си е да се освободим от дългове, значи сме на грешен път.



Действително дълговете могат да ни навредят, ако не се изправим правилно срещу тях, ето защо започването на финансовия етап може да бъде предимство за нас, тъй като има няколко финансови продукта, които могат да бъдат много полезни за създаване на добра кредитна история.

Притежаването на кредитна карта може да бъде изкушение, което е трудно да се контролира, но ако не познавате в детайли начина на работа, е много вероятно да задлъжнеете. Може да се окаже, че поради сериозна ситуация трябва да прибегнете до дълг, който може да бъде покрит с помощта на бърз кредит от кредитна карта, но ако причината е задоволяване на капризи, тогава ще сте на грешен път.

 Когато става въпрос за разсрочени покупки, трябва внимателно да анализираме броя на вноските, на които ще платим, тъй като от това ще зависи и размерът на лихвите.

За какво трябва да внимаваме

Понякога вземаме решение да отложим малки разходи за повече от шест месеца, а можете ли да си представите колко пари бихме могли да похарчим само за лихви? От друга страна, ако анулираме кредита за по-кратко време, можем да спестим важен процент, за да го използваме в следващия си кредит.

 Кредитните карти ни облагодетелстват и с план за отстъпки за услуги или продукти, което е отлично предимство за спестяване. Можем също да правим покупки онлайн и да имаме по-голяма гъвкавост при плащанията на услуги.

Не се концентрирайте върху погасяването на минималната такса по картата си - това ще направи дълга ви безкраен, тъй като общата сума ще се увеличава заради лихвите. От друга страна, ако плащате на равни вноски за по-малко време или цялата дължима сума, ще имате добър финансов навик.

Друг фактор, който ни създава много проблеми, е, че я използваме като дебитна карта и правим ненужно потребление, което в крайна сметка ще се окаже тежко финансово бреме. Понякога си мислим, че кредитната карта е просто жокер за решаване на желанията ни, но че трябва да я върнем със съответната лихва.

И накрая, внимавайте да не надхвърлите лимита. Банките ни дават лимит на сумата, която можем да похарчим, и ако не го спазваме, вероятно ще имаме сериозни проблеми при изплащането на дълговете си.

related

новини бг 7203533207347797870

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item