stoineff

На какъв принцип работят заложните къщи?

 Хората все по-често трябва да се справят със ситуации, в които парите са много ограничени. Разбира се, мнозина се опитват да намерят допълнителни източници на доходи, но това не винаги помага. Много хора мислят за банков кредит. Веднага щом се появят лихвите, които трябва да бъдат платени, и масата документи, които трябва да бъдат съставени, желанието да кандидатствате за заем изчезва.

За решаване на тази ситуация съществуват организирани заложни къщи - институции, издаващи пари в брой като клиента прави и залог на златни предмети и различни ценности.



Същността и принципите на работа

Принципът на работа на заложната къща е много прост. Човек носи определен тип ценности в организацията, където те се оценяват, ако всичко го устройва, тогава се сключва договор с клиента. Артикулът се предава в склада за периода, посочен в договора, като лицето получава определена сума пари, за която е оценен артикулът.

Минимален обем документация

 Голям плюс е, че тези организации са готови да предоставят кредит само при представяне на лична карта и залога. Ако вземем предвид банката, тогава има много повече "бъркотия" с документите. Заложните къщи не изискват доказване на доходи, наличие на поръчители и други неща. Принципът е напълно прост и ясен, тъй като поради прозрачността на системата не възникват проблеми и въпроси.

Изгодни условия за погасяване на взетия заем

Заложните къщи са известни с по-добро отношение към клиентите, тъй като има функция за удължаване на залога, трябва само да платите лихва.

Договорът ще бъде подписан във всеки случай, било то заложна къща или банка. Само в първия случай можете да се ограничите до един, максимум два документа. Що се отнася до работата с банката, ще трябва да работите усилено и да имате търпение, за да съберете всички необходими удостоверения и документи. Заложните къщи не издават голям брой документи, където могат да бъдат предписани допълнителни условия с дребен шрифт, тъй като дори ако заемът не бъде изплатен навреме, заложната къща ще получи ценна вещ от гражданин, оставена като залог.

Все повече хора предпочитат да отидат в заложни къщи в трудни житейски ситуации, отколкото в банки. Това е много по-лесно, по-бързо и работният процес е напълно прозрачен.

 

related

новини бг 3763442327557455107

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item