stoineff

"Евтаназия на бездомните кучета!"

    Приятел на човека - най-често срещаното определение за тях, кучетата. Приятелството - наред с любовта, е най-срещаната и дискутирана тема. Всеки иска да има приятел, всеки иска да бъде приятел, всеки държи, че е такъв. Определения, формули, които използваме, за да се докажем, опишем като приятели.
    Евтаназия! В кой речник за думи на приятелството я срещнахме? Кога започнахме да гласуваме за подобна дума? Тя ли е остатъчното лице на приятелството?
    "За" или "Против" евтаназията на уличните кучета? "За" или "Против" на съществуването, за което сме допринесли с нашето безхаберие и неангажираност? Ще измие ли даденият вот трупаната с години нелоялност от човека към най-добрия му приятел? А определението за думата човек? Какво ще впишем от постъпките ни през нашето време на живот в тези страници? 
    Живея в Испания. Тук семействата отглеждат по много деца и почти във всеки дом куче. Не е задължително да са расови, но да са обградени с любов е задължително, защото човечността се проявява там, където отговорността за по-слабия е въпрос на чест и достойнство. Бездомни кучета няма! Защото няма кой да ги изхвърли извън дома! Защото законите са за всички! Защото тяхното спазване осигурява спокойствието, в което човек може да се радва на човешката си същност, уважавайки живота, уважавайки себе си с възползването си за по-силния и най-вече надарен с ум и мисъл жител на планетата.
    Евтаназия... тази страшна дума, която може да превърне човека в законен звяр, тогава, когато реши да прикрие собственото си изкривено мислене зад създаден от самия него закон... Евтаназията - узаконяване на безхаберието ни и неспособността ни да обичаме, да бъдем приятели на тези, които ни гледат с предана любов и най-вече с доверие.
    "За" или"Против"? С какъв процент човещина в себе си, ти, читателю ще гласуваш "За"?
                                                                                   
                                                                                                 Женя Иванова (bizcocho)

related

човек 8556428287327851955

Публикуване на коментар

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Акумулатори

Графичен и лого дизайн (gd-8)

Следвайте ни в Google+

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item