stoineff

Видеонаблюдение - митове и факти

Факти за охранителните камери:
            - Ако си купите камери за 50 лева, че имате качеството на изображението, струващо 50 лева;
            - 480 TVL (телевизионни линии) е минималното качество, което трябва да търсите при избор на охранителна камера;
            - разположението на камерата и избора на обектив са основен фактор за качествен запис;
            - камерата обича светлината, а крадците я            ненавиждат. Осветете охранявания обект, няма да съжалявате.

Технологии в охранителни камери
Матриците на SONY са водещи в производството на охранителни камери днес. Като цяло, камерите с марка SONY са малко, но пък SONY произвеждат основната част от светлочувствителните матрици на охранителни камери. Не трябва да се подлъгвате по характеристики от рода "Sony 1/3" Super HAD Camera". Това е характеристика на матрицата, но в никакъв случай не означава, че охранителната камера е SONY. Фактори като качеството на обектив, варифокалност и аутоирис, качеството на корпуса на камерата и оптиката й отличават професионалната охранителна камера от всички останали.

Корпус за камерите
Бокс камерите могат да бъдат монтирани в различен вид кожуси. Тези за външен монтаж обикновено са оборудвани с нагревател и вентилатор, за да поддържат оптимални работни условия за камерата.

Разположение на камерите
Изключително важен фактор за работата на цялата система за видеонаблюдение. Камерата трябва да бъде монтирана възможно най-близко до наблюдавания обект с цел максимално детайлна картина. Всичко това трябва да бъде съобразено и съчетано с избора на обектив с подходящ ъгъл на виждане.

Видове охранителни камери

Куполни камери за външен монтаж
Тези камери обикновено са в здрав корпус, вандалоустойчив, който предоставя високо ниво на защита, без значение от камерата и обектива в него. Куполните камери Ден/Нощ за външен монтаж са често използвани при входно-изходни точки на охраняваните обектив с ниско ниво на осветеност през нощта.

Ден/Нощ камери
Камерите Ден/Нощ са най-добрият избор за обекти с ниска осветеност. Камерите работят в стандартен цветен режим при нормална осветеност през деня и автоматично преминават в черно бял режим за наблюдение през тъмната част на денонощието.

Инфрачервени камери
Съществуват места, където няма никакво осветление и дори използването на ден/нощ камери не е възможност. За такива приложения, инфрачервените камери са отличен избор. Инфрачервената подсветка на камера се включва автоматично при намаляване на осветеността, камерата преминава в черно-бял режим и осигурява надеждно виждане дори при пълна тъмнина.

Моторизирани управляеми камери - PTZ
PTZ камерите предлагат възможност за наблюдение във всички посоки и оптично приближение към желания обект при необходимост. Управляемите камери се произвеждат в различни разновидности, сред които стандартни цветни камери, управляеми камери Ден/Нощ и дори такива с инфрачервена подсветка. Охранителите имат възможност да оставят камерата на автоматична обиколка, да обхожда предварително зададени точки или да я използват в ръчен режим. PTZ камерата може да се използва в приложения като автоматично проследяване на обекти.

По материали от: www.sistemizasigurnost.info

related

Технологии 1373678272470746120

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item