stoineff

Нежната половина на тениса – Габриела Сабатини

























Надарена с външн вид на филмова звезда и огромен афинитет към тениса, Габриела Сабатини е една от най-вълнуващите тенисистки на корта. Играеща главно от крайната линия, със забележително красив бекхенд, Сабатини добави дълбочина и разнобразие в играта си в по-късните етапи на кариерата си, научавайки се да атакува по често и демонстрирайки изключителни улавяния при мрежата. Член на топ 10 цяло десетилетие (от 1986 до 1995), тя реализира пълния си потенция през 1990 на US Open, срещу Щефи Граф, и става първата аржентинка печелила престижния трофей. По-късно това е гореща тема за анализ, защото това е единствената сингъл титла на Сабатини от турнир от Големия шлем.
Габриела Сабатини е родена на 16 май 1970 година в Буенос Айрес. Започва да играе тенис едва шест годишна. Брат и Освалдо разказва по-късно в интервю за Пийпъл: “Тя ме помоли да и дам да играе. Дадох и една стара ракета и я изпратих да удря срещу стената. Беше само на шест, но веднага си пролича, че има талант”. Талантливата Габи е забелязана от треньора Даниел Фидалго и започва тренировки в тенис училището за деца River tennis school.
На 11 години печели шампионат за младежи в Каракас. Но преди това, вече е спечели много награди от национални турнири. На 14 печели “Ролан Гарос” за младежи и става №1 при младежите в световната ранг листа.
Цялата статия

related

спортни стоки 3376307568390274738

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item