stoineff

Как да си изберем тенис ракета



Изборът на тенис ракета е сложен процес в който трябва да се вземат под внимание много фактори като, дали е за любителска или професионална игра, тип игра, дали ще играете с мощтни и точни удари или искате бърза и маневрена ръкета. Това са една малка част от факторите при избор на подходящата тенис ракета за вас. По-доло ще разгледаме основните свойства и критерии при избор на подходящата ракета.

Дължина на ракетата

Стандартната дължина на една тенис ракета е 27 инча. Произвеждат се и по-дълги ватианти с цел да се увеличи полезното действие на ракетата, да се постигне по-мощен сервис като се удари топката в по-ранен стадии и от по-голяма височина. Не се наблюдава масова игра е по-дълги тенис ракети, тъй като това си има и своите недостатъци, като например - ракетата е по-бавна и не толкова маневрена.

Детски ракети
Общ принцип при избора на ракета за дете е тя да е с възможно най-голямата дължина подходяща за ръста му. Твърде късата ракета натоварва неправомерно китката и лакътя, което би довело до евентуални травми в бъдеще. При избора на детска ракета като фактор не се взема само на колко години е детето, а и височината му. Децата с отработена техника се справят по-добре с ракети по-дълги от нормалното за техния ръст, съответно за начинаещите е по-добре ракетата да е с оптималната дължина. Размери детски ракети според височината на детето:
17 инча - Подходяща за деца с ръст до 90 см.
19 инча - Подходяща за деца с ръст от 89 до 100 см. (от 2 до 4 години.)
21 инча - Подходяща за деца с ръст от 101 до 112 см. (от 4 до 6 години.)
23 инча - Подходяща за деца с ръст от 119 до 137 см. (от 6 до 8 години.)
25 инча - Подходяща за деца с ръст от 137 до 152 см. (от 9 до 12 години.)
26 инча - Подходяща за деца с ръст от 152 до 165 см.

Големина на главата
Според площта на главата, тенис ракетите се разделят на три: с голяма глава (над 107 кв.инча), средна (98-100 кв.инча) и малка (под 98 кв.инча).
Колкото по-голяма е площта на главата на ракетата, толкова по-голям е полезния център (sweetspot). Такива ракети са подходящи за начинаещи и любители, които играят за удоволствие или все още отработват основните удари. При по-малката глава съответно и центъра е по-малък, това дава повече контрол и точност. Ракета с каква площ на главата е най-подходяща за мен?

Прочетете цялата тема и си изберете подходящите спортни стоки.


related

спортни стоки 7833874918863949831

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item