stoineff

Кик-бокса и бойните изкуства в Свищов




На 8 и 9 октомври 2011 година в град Свищов се провежда Републиканско първенство по Кик-бокс. Участват отбори от цялата страна. Този съзтезателен спорт повишава бързината на реакциите, променя характерите и учи на воля и търпение. Тялото става пъргаво и енергично, стегнато и атлетично. Развиват се силата, гъвкавостта и еластичността на мускулите. При боксирането участват всички групи мускули и стави, което го прави идеален заместител на фитнеса и кардио тренировките. Няма съмнение, че развитието му е като изкуство за самозащита.
Кикбокса e възникнал, като комбинация между Муай Тай и други бойни изкуства, между които и карате и Бокс. Спортът Кик-бокс е съвсем нова за Западния свят и е познат едва от 30 години, за разлика от бокса, който съществува вече 200 години. Участниците трябва да са с боксови ръкавици и специални приспособления за краката и трябва да нанесат определен брой удари над кръста за един рунд. Душене, удари с глава, удари с лакти и коляно, хапене, едновременно държане и удряне на противника, както и удряне, когато противника е паднал, са забранени. Мачовете се провеждат на ринг, подобен на боксовия, с размери 20 кв.м. Състоят се от 3 дваминутни рунда ( за аматьори ) до 12 рунда ( за професионалисти ).
Дава се почивка между всеки два рунда е една минута. Всеки рунд се провежда от рефер, контролиран от присъстващия лекар, резултата се записва от трима съдии. Използването на предпазните средства – боксови ръкавици и присособления за краката са задължителни и имат за цел да предотвратят контузии. Джо Левис, бащата на Американския Кикбокс, повлиян от тренировките си по бокс с Брус Лий, организира първия рунд по Кик-бокс през 1970 година. В него нокаутира Greg Baines и става първият шампион в тежката категория.

Карате клуб „АЛЕКО” е регистриран през 1994г, но дейността му започва още през 1984г. Клубът е основан от сенсей Марин Маринов III дан, стил Годжу-кай. КК „АЛЕКО” е член на Българска Национална Федерация Карате, Асоциация стил Годжу-кай България, Българска Национална Студентска Федерация, също така притежава лиценз към ДАМС за спортна дейност. В клубът тренират хора от всички възрастови групи – деца, младша и старша възраст, младежи и девойки, мъже и жени. КК „АЛЕКО” приема всички желаещи да тренират (децата да са над седем годишна възраст), които желаят да тренират бойното изкуство Карате-до стил Годжу-кай.
Клубът обръща специално внимание към подрастващото поколение.



Сенсей Маринов ІІІ дан, въвежда за първи път Tae-Bo (съчетание между таъландски бокс и аеробика), спорт който бързо намира популярност със своето разнообразие и атрност. Днес в карате се различават наоид 250 стила, някои, от които със спортна насоченост, а други с бойно приложение. Карате продължава да се модифицира от майстори- неяпонци, които внасят в бойната система много нови техники и различна философия от традиционния японски шинтоизъм и будизъм.



Най-атрактивният ни съзтезател, Верони Маринов е и помощник-треньор; I дан; Състезател в националният отбор на България; СУПЕРШАМПИОН на България за 2008, 2009 и 2010г., Спортист на годината на Община Свищов .

Утре, 9 ти октомври очаквайте финалите на първенството. Желаещите да видят на живо съзтезателните двубои да посетят Спортна зала „Свищов“, начало 9 часа.


Автор: kleopatrasv


http://kleopatrasv.blog.bg/sport/2011/10/08/kik-boksa-i-boinite-izkustva-v-svishtov.831974

related

Спорт 7877805976853931839

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item