stoineff

Челси - Арсенал 3 : 5




Челси - Арсенал голова фиеста и футболен спектакъл

Франк Лампард откри резултата в 14-ата минута след центриране на Хуан Мата от дясното крило. Английският национал бе оставен сам срещу вратаря Шчесни от защитата на гостите и с глава от непосредствена близост матира поляка за 1:0. В 36-ата минута обаче Арсенал успя да изравни, след като Робин ван Перси завърши отлична атака на своя тим и след като бе изведен на празна врата от Жервиньо реализира за 1:1. Гостите отнеха топката в средата на терена и мигновенно я разиграха пред наказателното поле на противника, за да остане Ван Перси сам срещу Чех и да отбележи.

В самия край на полувремето обаче капитанът на домакините Джон Тери отново даде преднина на "сините" от Лондон, след като се пребори с Пер Мертезакер и засече центриране на Франк Лампард в мрежата зад Шчесни.

Головата фиеста продължи и след почивката, когато отбраната на Челси изпусна Андре Сантуш зад гърба си и бразилският защитник отново възстанови равенството 2:2. Десет минути по-късно гостите осъществиха пълен обрат, като Тио Уолкот измъкна топката от няколко защитници на домакините и с мощен шут препарира Петер Чех за 2:3.

Десетина минути преди края Хуан Мата с фантастичен солов рейд и прекрасен удар възстанови равенството 3:3, вкарвайки прекрасно попадение.

Това обаче не бе всичко, след като Джон Тери се спъна и падна при върната назад топка, което позволи на Робин ван Перси да остане сам срещу вратаря и да отбележи седми гол в двубоя, давайки отново преднина на гостите - 3:4. В продължението на редовното време гостите осъществиха поредната си отлична контраатака и се възползваха от мудността на отбраната на Челси, за да направят победата си почти разгромна. Ван Перси със свиреп шут вкара своя хеттрик за 3:5 в дома на Челси "Стамфорд Бридж".

related

Спорт 969897285347453102

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item