stoineff

По 100 долара за всеки собственик на Blackberry






Понякога едно просто "съжалявам" не е достатъчно, за да успокоиш недоволните от услугите ти клиенти. Дори и да се извиниш в прочувствено видео, адресирано лично до потребителя, пак не си застрахован срещу масов отлив на клиенти към твоите конкуренти.

След като канадските производители на смартфоните Blackberry – Research in Motion (RIM) лишиха потребителите си от всякаква email и instant messaging комуникация за близо три дни, компанията реши, че е нужно да направи по-значим жест, ако иска да не загуби клиентите си. Затова в момента всеки собственик на Blackberry може да си свали на смартфона си избрани платени приложения (Applications) на стойност до 100 долара без да плаща за тях. Те ще са подарък от компанията или по-точно компенсация за претърпените затруднения през миналата седмица.

В списъка с временно-безплатните апликации (виж карето) са няколко популярни игри, програмата за разпознаване на музика Shazam Encore, както и редица системи за гласово въвеждане на текст. Собствениците на пострадалия смартфон ще получат и удължение от един месец на гаранцията за техническа поддръжка.

Пълният набор от безплатен мобилен софтуер ще бъде предоставен през следващите седмици. Приложенията могат да бъдат сваляни до 31 декември 2012 г. Вижте в карето първите приложения, които ще могат да бъдат сваляни безплатно.

Майк Лазаридис, един от управителните директори на RIM обеща, че компанията прави всичко възможно сървърните проблеми, станали причина за спирането на онлайн услугите на Blackberry, да не се повторят. "Благодарим на всички наши лоялни клиенти за страхотното търпение, което проявиха. Ние вече поднесохме извиненията си и в момента работим с пълна сила по възстановяването на доверието на хората в услугите ни", заяви Лазаридис в обръщение на сайта на компанията.

Компенсацията от пакети с безплатни приложения може да излезе скъпо начинание за RIM, заради милионите потребители, които ще се възползват от възможността. Това обаче може да се разгледа и като умел ход от страна на производителя на смартфони. Според технологичния репортер на в. Guardian, Джош Халидей, "свалянето на повече приложения има потенциала да задържи потребителите на Blackberry на платформата, което е крачка, към която компанията се стреми от известно време насам в борбата си с Android, iOS и Windows Phone".

Най-голямо недоволство от проблемите с телефоните си изразиха европейските клиенти на RIM, както и тези от Близкия изток, където заради изгорял суич в дейтацентъра на компанията във Великобритания, потребителите не можеха да ползват основните за телефона email и Blackberry Messanger услуги. Мобилните оператори в тези два района потриват ръце в очакване на солидни обезщетения, които частично да покрият загубите от недоволството на хората.

Ходът с безплатни "благинки" наподобява стратегията на Sony, които след продължителния срив на PlayStation сървърите си по-рано тази година, предложиха по две безплатни игри на всички пострадали. От маркетингова гледна точка, канадската компания спазва всички правила за комуникация с потребителите, за разлика от други производители на т.нар. "умни телефони". Припомняме, че след пускането на iPhone 4 на пазара, потребителите откриха дефект, при който при определено положение, телефонът губеше сигнал. Проблемът беше отричан от компанията производител Apple близо месец
http://www.capital.bg/

.

related

Технологии 2048163096715424929

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item