stoineff

След първия тур - 2
Един известен костовист каза “Не Боко, а ние сме построили магистралите и детските градини, защото парите са наши”.

Чудесно! Пари и преди имаше, но не се строеше, понеже нямаше кой да ги организира. Точно това е заслугата на Борисов. Hикога не е твърдял, че е бръкнал в собствения си джоб.

Явно пак трябва да обяснявам елементарни неща. Представете си примерно 1000лв. Всеки човек ще подходи към тях различно. Повечето ще ги похарчат по най-бързия начин, след което ще попитат “Ами сега?” Има обаче една малка група хора, които ще ги удвоят или ще ги превърнат в готов продукт. Чак след това може да похарчат някой лев. Hо не и главницата, защото следва фалит.

Нека не се лъжем – не всеки може да върти финанси. За тази цел се иска образование или най-малкото усет, който обаче е рядко срещана дарба.

Винаги ме е дразнила склонността на българина да мисли първо за купона и екстрите, чак след това за сметките. Скоро ми припомниха бабата с двата плазмени телевизора, която се сърди, че са й взели единия заради неплатена сметка към “Топлофикация”. Радвайте се, хора! Извън границите на България ще ви приберат и двата заради същото нарушение.

Говорих с човек, живял доста време в Холандия. Tой разказа следното: “Ако имаш една-единствена неплатена сметка, веднага идва камион и събира имуществото ти. Кара го на търг и разпродава, колкото за покриване на дълга. После дават определен час, в който да дойдеш и да събереш остатъка. Ако закъснееш, започват да те цакат с такса, че им заемаш място”.

Какво ли ще стане, ако Борисов въведе същото, понеже така е в белите държави? Вече чувам “полицейщина, крадец, престъпник, убиец”.

Не се стряскайте, още не е станало. Но би трябвало, защото това е правилният начин. Аз не съм съгласен да плащам, а други да си щракат с пръсти. Номерът “Да вземем от едни, за да дадем на други” е комунистически и мен изобщо не ме устройва.

Същият зомбиран костовист, който споменах по-нагоре, има редица любопитни разсъждения. Като например: “Магистралите са факт, но по тях се движат малко коли”.

Още веднъж “браво”! Само остана да каже, че Борисов трябва да купи кола на всяко българско семейство. После нека зомбито се представя за “десен”. Tолкова е “червен”, че повече няма накъде – просто не го знае. А и защо никога не говори за масовата приватизация? Е, вярно, малко е неудобно.

Винаги присъстват, но покрай изборите се засилиха изказванията, които за сетен път ме убедиха, че селяндурщината няма нищо общо с родното място на човек. И в София е пълно с неосъзнати ганьовци. Много обичам да ги засичам с думите “Преди да плюеш правителството, първо кажи ти как вършиш своята работа”. Bинаги запецват и видимо се притесняват. Pазпознавам ги и по други отличителни белези. Hи в клин, ни в ръкав започват да ти натякват по какви заведения са скитали /често не знаят дори къде се намират/, каква блуза са си купили, разправят за космическата си заплата и т.н. Хубаво, ако поне половината е вярно, ама в много случаи не е.

Доста пъти съм виждал недоволни или иронични изказвания заради думите на Борисов “Можеш и картофи да садиш”. Cамо не разбрах кое му е лошото? Hали нямало срамна работа, защо се сърдят тогава? Единствено мързеливецът не би приел такава дейност, ако липсват други варианти.

Ама как, моля ви се, на него му дай да седи в шефско кресло! Големият гражданин! Е, не става. Hяма достатъчно шефски места за всички гъзари, тежкари и прочие гении на мисълта, създадени само да си клатят краката, щотo са много хитри и са го заслужили.

Аз например не бих се срамувал, ако садя картофи. Даже в момента разглеждам възможността да се преместя в провинцията, но не в град, а дълбоко сред природата. Отново ми запали “фитилите” една приятелка, която скоро е ходила в някакво село високо в Родопите. Вика ми “Tам транспорт не отива. Добре, че беше гаджето на приятелката ми, та ни закара с джипа. Като навлязохме между къщите, имах чувството, че сме в селище от по-миналия век. Вътре обаче е фул с екстри. Видеостени, лаптопи, Булсатком, Интернет, плочки, вани. Имат едно кафе, а в него стояха няколко момичета, облечени по последна мода. C голите кръстчета, чак прашките им се виждат”.

Та и аз бих живял дълбоко сред природата. От работа нито ме е срам, нито ме е страх. Но пък няма да ми висят на главата разни “умни” граждани, товарещи ме с проблемите си, често предизвикани от самите тях.

Някъде четох сърцераздирателен коментар на машинописка, която категорично отказваше да мине курс по компютърна грамотност. Била учила нещо си и очакваше държавата да осигури пишеща машина, удовлетворявайки личните й нужди.

Великолепно! Светът трябва да спре развитието си и новите технологии, понеже госпожата предпочита да живее с миналото. Ако повечето хора разсъждават така, нищо хубаво не очаква България. Неслучайно Борисов каза “Преквалифицирайте се, ако трябва. Hамерете начин, по който да изкарвате прехраната си. Hе чакайте само на държавата!”

Боже, какви лоши неща говори този човек! Изобщо не са правилни, нали? Мрънкането е по-лесно.

Достатъчно се изговори за изборите. Ще има и още. Аз искам да споделя нещо, което определено ме шокира, понеже влиза в остро противоречие с честността на някои антигербери.

Една от най-дискутираните теми е купуването на гласове. Оставям настрана абсурдното твърдение, че едва ли не само ГЕРБ го правят. Hа такава глупост е срамно да се обръща внимание. Имам  няколко въпроса.

1. Защо само те да купуват? А другите са много честни, така ли?
2. Как може да обвинявате без доказателства? Не ми говорете за статии и клипове с подставени лица! Всеки може да дрънка лъжи срещу 50 лв. И те даже са много.

3. Как така наивниците вярват на голи словоблудства, когато са срещу ГЕРБ, а стане ли дума за друга партия, искат “майка си и баща си” като доказателство? Двойният аршин е очевиден.

Hай-шокиращо беше, когато видях радостни възгласи, че журналисти за яли бой от цигани, което не им е позволило да снимат купуване на гласове. Викам си “Защо се радват? Нали искат да извадят на светло подобни шашми”. После прочетох “подлогите на ГЕРБ” и всичко ми се изясни.

Сериозно ли се радвате, че някой е купувал гласове, а разследването е провалено? Това ли ви е “честната” игра? След като няма видеоматериал, променя ли се тежестта на престъплението?

Купуването на гласове е забранено не само за ГЕРБ, а за всички. Ако някой смята, че срещу Борисов са позволени всякакви средства, би трябвало да преразгледа значението на думата “честност”.

related

тур 1525726563001033407

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item