stoineff

Ученик от 35-то СОУ "Добри Войников" пребит до смърт



        Побой между деца в сряда завърши тежко и едното дете е настанено в болница с опасност за живота.

       16-годишен ученик от софийското 35-то СОУ "Добри Войников" е бил пребит от група свои връстници от строителната гимназия "Христо Ботев", която се намира в съседство.

       Побойниците са причакали Андрей Илчев след часовете. Пребили го зверски, след което избягали. Няколко съученици на деветокласника го видели да лежи окървавен на земята и извикали линейка. Андрей незабавно бил откаран в противошокова зала на „Пирогов” с разкъсан далак и множество фрактури по цялото тяло.

      „Детето е с опасност за живота”, обясниха вчера от болницата. Валентин, и неговите приятели били с черни маски на лицата и носели ножове и боксове. Те знаели кога свършват часовете на Андрей и го изчакали търпеливо до задния двор на училището. Щом се появил, му се нахвърлили. Свалили го с няколко удара на земята и започнали да го ритат в тялото. Най-ожесточените удари според свидетели на побоя нанасял Валентин с метален бокс. След като като деветокласникът спрял да мърда, избягали.

 „Видяхме, че Андрей лежи на земята и веднага набрахме тел. 112, викнахме и линейка. После разказахме всичко на ченгетата. Казахме им и фамилията на Вальо. Той е баскетболист и това не му е първият побой над наши съученици. Чудим се кога ще дойде и нашият ред. Не знаем какво да правим”, разказаха вчера  деца, които станали свидетели на мелето.

   Деветокласникът Андрей е бил опериран в "Пирогов", извадени са единият бъбрек и далакът му. Засегнат е белият дроб, момчето има и комоцио. Един от извършителите - 15-годишният Валентин Стоянов, е задържан. За него има данни, че е член на футболна агитка.

Заради случилото се ще има полицейско присъствие край училищата в София, каза шефът на група "Детска престъпност" в СДВР Виолета Аландийска.

Сигналът за побоя е подаден в полицията около 19.30 ч, след края на учебните занятия. Според ученици от 35-то училище случаи на агресия е имало и преди.

И двете училища се намират в центъра на София.

     Ако сте свидетели, имате снимки, или видео от случая, можете да ги изпращате на редакцията ни чрез формата за контакти.

related

новини 3629075937693787046

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item