stoineff

Американски войници изнасилнат 14 годишна и убиват 5 годишния и брат



Американски войници от 101-ва въздушна дивизия изнасилили и убили 14-годишно иракско момиче. След това избили цялото и семейство включително и 5 годишно дете. Престъплението било прикрито от друг военен.

Стивън Грийн единият изнасилвач и убиец , на 7 май 2009 г. е осъден и в момента излежава присъдата - доживотна без право на помилване.

Висши официри от на 101-ва въздушно-десантна дивизия забраняват на на медиите да разпространяват информация по случая. PR - отделът е скрил телата и убийството на двете деца-жертви, а описал жертвата на изнасилване - като "млада жена" -въпреки, че момичето е имало навършени едва 14 години.

Разследването по случая е отложено.

Както писа на 02 май, 2004, Ернесто Сиенфуегос от новинарския източник La Voz де Aztlan показа публикуваните снимки на CBS News, показващи ужасяващи изтезания и сексуално насилие на иракски затворници в известния затвор Абу Гариб, които отвориха администрацията на Буш.

Журналистът Сиенфуегос продължава по-нататък, "Очевидно, заподозрян е комендантът на затвора, където са ставали най-големите издевателства, бригаден тенерал Дженис Карпински, отказала да подаде оставка и заявила, че при измъчваните и изнасилвани иракски жени са били замесени и ЦРУ,частни изпълнители в армията и военното разузнаване.


Генерал Карпински


Генерал Карпински, която командвала 800-на бригада на Военната полиция, ми каза за натиск от страна на военното разузнаване и ЦРУ, които извършвали успешни разпити. Един месец преди предполагаемото насилие и изнасилване, тя казва, че в Абу Гариб пристигнала команда от офицери на военното разузнаване и ЦРУ и частни консултанти, наети от правителството на САЩ. "Тяхната основна мисия беше да се представят нови техники за разпит, за да се получи повече информация", казва тя.

Най-малкото, на една от снимките се вижда как американски войник очевидно изнасилва жена затворник, а в същото време, на другата снимка е изобразен мъж - преводач как изнасилва затворник от мъжки пол.


Други снимки изобразяват как върху затворниците се използва сексуално насилие, като се използват предмети като пръчки, тел и фосфоресциращи тръби.

Тези данни са станали известни, благодарение на генерал-майор Антонио Такубе, пенсиониран военен офицер, който ръководил разследването на злоупотребите в затвора Абу Гариб в Ирак.

Обвиненията в изнасилване и малтретиране са били включени в доклада му от 2004 г., но тези снимки никога не са били представени на обществеността. Той, по-късно потвърди тяхното съществуване в интервю за Daily Telegraph през май 2009.

Лондонскят вестник също така, отбелязва, "бруталния характер на някои от снимките може да се обясни (въпреки даденото обещание да ги публикуват), с опитите на Обама да предотврати публикуването на около две хиляди снимки от затвори в Ирак и Афганистан."

Ген.-майор Taкубе, който се пенсионирал през януари 2007 г., заяви, че подкрепя решението на президента, като добави: ". Тези снимки показват мъчения, тормоз, изнасилване и различни видове мръсотии"

"Дори описването на изображението е достатъчно силно, за да повярвате на думите ми."- казва генерала.


През април 2004 г., новинарският източник La Voz де Aztlan, от конфиденциални източници получава нови шокиращи снимки, изобразяващи сцени на изнасилване на две иракски жени от военния състав на военното разузнаване и частни предприемачи в САЩ във военни униформи. През май 2004 г., Сиенфуегос пише, че стотици такива снимки в Ирак се предават от ръка на ръка сред американските войници. Изобразените сцени на насилие са се разменяли като бейзболни картички.





http://www.asiantribune.com/news/2009/10/03/rape-iraqi-women-us-forces-weapon-war-photos-and-data-emerge

Asian Tribune показва тук три снимки, които са породили критиките за това, че САЩ в Ирак са използвали изнасилването като военно оръжие.

related

Свят 7382401551006322229

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item